Vec a Modré Hory už o týždeň spoločne v Lucerne.

Je to tak. Čas letí a společný koncert, na kterém bude možno na jednom pódiu vidět to nejlepší z té části slovenského hiphopu, co neoslňuje leskem zlata kočičího – tedy Vece a Modré Hory, se uskuteční už příští středu 5.3. v Lucerna Music Baru.

A proč si obyvatelé hlavního města můžou zase jednou zajuchat, že „pražákům, těm je hej“? Čím jsou tyhle 2 projekty a tenhle 1 koncert tak speciální? Tak sleduj.

Modré Hory zbožňujou úplně všichni, co poslouchají ušima a na krku hlavu nosí, přesto, že to třeba není úplně hip. Ani hop. Žerou je plebejští fanoušci, stejně jako elita pera kritického. U oslavných recenzí si zhýralá kritika debužíruje, trumfujících se ve hře „větší superlativ bere“. Smlsne si na nich i obec lékařská – minimálně tedy klika logopedů. Když tedy vydají tihle 2 – Bene aka Peťo Tázok a Lyrik novou desku Big Beat po pěti letech, je to jasný pozdvižení. Tečka, další odstavec.

No a Vec? Ten sice nemůže ohromit vůní novoty, ale Funkčný Veterán je prostě sázka na jistotu. Na pódiu navíc zraje jak jeho oblíbené červené. Sílu své desky Stereo Farbo Slepo nedávno připomněl skvělým animovaným klipem “Dole dole“, bez váhání jednoho z nejlepších, co tu oko hiphopera vidělo. Dokazujíc, že nápad a kreativita je zásadnější rozměr, než budget a výprava.

Statut obou pak krásně potvrzují nominace na ceny „slovenské obdoby Rádia 1“, tedy Rádia_FM: Radio_Head Awards. V počtu vlastně obřím. Vec i bez nové desky odchází s jednou, v kategorii Koncertní umělec roku. Modré Hory pak nafasovali nominace hned 3 – Album roku, žánrovou Hip-hop / Rap / R’n’B a cenu kritiky opět v kategorii Album roku. Fů ha.

A co ten koncik? Nebude to moc inťoušský, jen pro drbobrady a autisty? Vůbec. Oběma koncikům navíc vedle krotičů mikrofonu přidá další rozměr živé muzicírování. Modré Hory berou ssebou Rolanda Kánika, jehož klávesy rozhoupaly třeba festival Pohoda. A Vec, nejvtipnější sidekick ve hře Škrupo a Champion Sound? To už je kombo ověřené několika roky zátěžových testů. Plný klubu od Prahy po Blavu a co fesťák, to uragán. Zbouranej Votvírák. Na Grapeu jedinej živel, co dokázal poručit větru a dešti. Na Pohodě se několikatisícový stan nafukoval jak raketa Ládínka Smolíka, připravená na start do kosmíru… Ne, tohle je možná „poezie všedního dne“, ale naživo je to rap, co urve strop.

Vec a Modré Hory a Škrupo a Roland Kánik a Champion Sound všichni budou Dole dole v Lucerna Music Bare v Prahe už ve středu 5.3., ne he.

Ahoj Moj BOOMBOX
Středa 5.3., Lucerna Music Bar, Praha
VEC + Škrupo & Champion Sound
MODRÉ HORY + Roland Kánik
www.musicbar.cz
www.boombox.cz

Vec_Modre_Hory

Zdroj: BOOMBOX booking