VĎAKA VIANOČNÉMU BAZÁRU CHALAŇOV SA PODARILO VYZBIERAŤ SUMU 24.500 EUR.

Štvordňová charitatívna akcia Vianočný Bazár Chalaňov sa už tradične zakončila pondelkovým Vianočným Žúrom Chalaňov v Majestic Music Clube. Stovky návštevníkov Žúru sa zabávali počas štvorhodinového hudobného programu známych umelcov, častokrát aj v netradičných kombináciách. Vyzbieraná suma zo vstupného spolu s peniazmi za predaj vecí počas Vianočného Bazáru Chalaňov sa vyšplhala až na 24.500 eur.

Celý večer opäť moderovali tváre tohto charitatívneho projektu – herci Lukáš Latinák, Róbert Jakab a Marián Miezga. Ten spolu s kapelou Why Not feat. Peter Nádasdi opäť predviedol skvelú zábavu. Úvodné slovo a otvorenie celého večera dostal za úlohu slovenský herec a riaditeľ Divadla Astorka Korzo ’90, Vlado Černý.

Vystúpili skupiny ako Para, Polemic, Tono Popovič Band a hostia, Lukáš Adamec & Tomi Okres, Ľudová hudba A. Záhorca, Orchester Jeana Valjeana (herec Dano Fischer a spol.), Zedz Mi Jazz (herci Dano Fischer, Zuzana Konečná, Agáta Spišáková), Bijouterier, The Anyone,  Dj Jimmy Pé b2b Fallgrapp Dj set či Dj Carlo + saxofónista Mário Belák. S Heľpianskou rodinou sa v úlohe speváka predstavil aj Lukáš Latinák. Návštevníci MMC sa zabavili aj na VEC & Škrupo & Saša Okálová, Kaliho v spolupráci s Peter Pann či Modré Hory.

„Počas troch dní sa nám podarilo vyzbierať 24.500 EUR. Je to krásna suma, ktorá poputuje  na 4 projekty, ktoré pomôžu zlepšiť niektorým ľuďom život,“ informovala Adriana Lazová, predsedkyňa OZ Bazár Chalaňov. Najdrahšie predaná vec na bazári bol tento rok obraz od Mareka Ormandíka, avšak veľký úspech zožal aj vlastnoručne maľovaný obraz od Lukáša Latináka, či rôzne karafy na víno, ale aj sklenené vázy od chalaňov.

„Chceli by sme povedať veľké ĎAKUJEM všetkým dobrovoľníkom, ktorí nám počas bazáru pomáhali, boli stále dobre naladení a nedali najavo únavu, aj keď by mali nárok. A tiež ďakujeme všetkým sponzorom, partnerom a darcom, ktorí nás tento rok podporili,“ povedali herci na záver podujatia.

Finančné prostriedky sa prerozdelia medzi OZ Imobilio, OZ CDKL5 Slovakia, OZ Equity a OZ Babie leto. Pomoc tak poputuje k rodinám s ťažko chorými detičkami, aby mohli absolvovať čo najviac rehabilitácií, telesne postihnutým mladým ľuďom prispejete na zapojenie do športových turnajov s paraolympijským športom Boccia, ale aj deťom zo sociálne znevýhodnených rodín a rómskych osád, aby sa spolu integrovali a vytvárali nové priateľstvá.

Viac informácií o celom podujatí a projektoch, ktoré sa vďaka finančnej zbierke podporia nájdete na internetovej stránke www.vianocnybazarchalanov.sk.

Zdroj : NEUROPEA
Foto: Eva Amzler