Varga, Patejdl a Peteraj budú hosťami Music à la cARTe!

Špičkoví hudobníci rôznych žánrov a jeden z najznámejších slovenských textárov sa v piatok 14. októbra stretnú na scéne bratislavského Štúdia L+S. V novom projekte Music à la cARTe.

Exkluzívny večer s hosťami ako Marián Varga, Vašo Patejdl a Kamil Peteraj otvára v tomto divadle novú tradíciu hudobných happeningov. Raz mesačne (vždy v piatok) sa na pódiu Štúdia L+S stretnú vynikajúci umelci, ktorých spoločným menovateľom je schopnosť zaujať. Dôležitý nie je žáner alebo štýl, ale humor, nadhľad, osobnosť, jednoducho všetko to, čo robí umelca dobrým umelcom. Hostí bude vždy sprevádzať hudobnícke trio v zložení Oskar Rózsa, Martin Valihora a Marián Čekovský.

Rozsa a Valihora

A Rózsa bude zároveň iniciátorom nečakaných hudobných spojení. ,,Chlapci sa do toho pustili s nadšením a už teraz majú vymyslenú skvelú hudobnú spoluprácu s Vašom Patejdlom i publikom,“ hovorí dramaturg projektu Pavol Danišovič, ktorý bude počas večerov jednotlivých hostí uvádzať. ,,Kamil Peteraj sa napríklad predstaví v preňho dosť netypickej úlohe hudobníka a predvedie aj svoju ďalšiu umeleckú pridanú hodnotu,“ priblížil účinkovanie Peteraja.

Keďže hudba inšpiruje aj iné druhy umenia, v budúcnosti dostanú slovo (a to doslovne) aj ďalší spisovatelia, básnici, výtvarníci, režiséri, fotografi, tanečníci.

Zdroj: Forza, a.s.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET