V show Symfónia ľadu sa predstavia hviezdy svetového formátu!

Bratislava zažije dokonalú Symfóniu ľadu! Presne tak sa totiž volá show, ktorá kombinuje operu, muzikál a krasokorčuľovanie. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa 8. októbra predstavia olympijský víťaz z roku 2002 Alexej Jagudin aj spevácke esá Daniel Hůlka či Eva Urbanová. Na ľade v Prahe už hviezdy predviedli svoje korčuliarske kvality a ochutnávku show!

V show Symfónia ľadu sa predstavia hviezdy svetového formátu! Do Prahy, Ostravy, Brna a následne 8. októbra do Bratislavy zavíta olympijský víťaz zo Salt Lake City Alexej Jagudin, jeho krajanka Irina Slutská, ktorá na rovnaných hrách získala striebornú medailu. Ďalej sa predstavia Taťjana Totmianinová a Ilja Averbuch. Tí v Prahe v predstihu predviedli malú ochutnávku show. Korčule si obula aj trojročná dcéra Totmianinovej a Jagudina Elizavet.

„Chceme osloviť aj mladšieho diváka. Súčasná generácia už nie je taká ako kedysi, keď boli ľudia viac vzdelávaní klasikou. Chceme ukázať mladým ľuďom, že klasické umenie stále existuje. V show sme spojili dve umenia – operu a krasokorčuľovanie.“ Vysvetlil Alexej Jagudin.

V programe vystúpi desať spevákov. České hviezdy Eva Urbanová, Daniel Hůlka, Petra Peterová doplnia sólisti z Moskvy. Diváci sa môžu tešiť na operné piesne a rockové i muzikálové skladby. Hůlka neváhal na ľade predviesť svoje korčuliarske skúsenosti z detských čias. Dostať dvojmetrového speváka na ľad však nebolo jednoduché, nosí totiž topánky číslo 48!

„Zohnať mu korčule bol takmer nadľudský výkon. Oslovil som dovozcu korčúľ na Slovensku aj v Česku, internetové obchody, Spartu Praha i slovenský hokejový zväz. Nakoniec mi ich našiel človek z nášho zväzu u  kamaráta v požičovni.“ Popísal peripetie so zháňaním korčúľ producent show Roman Hodoň.

Populárny spevák zvládol na ľade „lastovičku“ a niečo sa priučil od ruských kolegov. V predstavení Symfónia ľadu však bude radšej iba spievať.

„K tomu, aby som súhlasil s účinkovaním v tejto show, mi stačilo zistiť, že v nej bude spievať aj Eva Urbanová. Keď súhlasila Eva, bolo mi jasné, že ide o kvalitnú show! A so zháňaním obuvi mám dlhodobo problémy. Korčule si chcem samozrejme okamžite odkúpiť…“ Neskrýval nadšenie Daniel Hůlka.

V show sa v Bratislave 8. októbra objaví aj olympijský víťaz z Turína Maxim Marinin, ktorý získal zlato v kategórii športových dvojíc s partnerkou Totmianinovou a víťazi kategórie tanečných párov Tatiana Navková a Roman Kostomarov. Zo známych dvojíc sa predstavia aj Maria Petrová a Alexej Tichonov alebo Albena Denková a Maxim Staviski. Chýbať nebude ani český zástupca Michal Březina. Vstupenky na show Symfónia ľadu sú v predaji v sieti Ticketportal a na www.ticketportal.sk. Diváci, ktorí si vstupenky zakúpili na pôvodný aprílový termín, nemusia zúfať. Lístky zostávajú v platnosti.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Jaroslav Urban