V Prahe vznikol nový MUSICPOINT!

Supraphon po takmer štvrťstoročí otvoril vlastný hudobný obchod – v známom hudobnom dome, ktorý sa nachádza na Jungmannovom Námestí v centre Prahy.

Na začiatku decembr (3. decembra 2015) bol na Jungmannovom námestí v Prahe 1 slávnostne otvorený nový kamenný obchod vydavateľstva Supraphon so zvukovými nosičmi. Symbolickú pásku prestrihli umelci spolupracujúci s týmto najstarším tuzemským hudobným vydavateľstvom: Lucie Bílá, Petr Janda, Václav Neckář, Petr Kolář, Dagmar Pecková, Štefan Margita a tiež Helena Štáchová s Martinem Kláskem z Divadla Spejbla a Hurvínka.

Musicpoint_prodejna_Supraphon

Supraphon pár dní pred koncom roka 2015 oficiálne otvoril svoju predajňu Musicpoint, ktorá sa nachádza na Jungmannovom námestí 17 v Prahe 1. Obchod sa nachádza v modrom funkcionalistickom dome Schlögl, ktorého história je už od 30. rokov minulého storočia príhodne spätá s hudbou – predovšetkým prostredníctvom známej predajne hudobných nástrojov.

Autormi návrhu novej predajne Supraphonu sú architekti Martin Kačírek a Jakub Děnge zo štúdia Desk architekti.

LucieBila_otevira_Supraphon

Napriek tomu, že aktuálnym trendom hudobného priemyslu je digitálna distribúcia hudby, množstvo poslucháčov stále uprednostňuje počúvanie hudby či hovoreného slova prostredníctvom CD a LP. Po úspešnom spustení digitálneho servisu Supraphonline.cz sa tak Supraphon vracia i k možnosti ponuky fyzických nosičov vo vlastnej reprezentatívnej predajni,“ uviedla riaditeľka vydavateľstva Supraphon Iva Milerová.

Musicpoint ponúka okrem bohatého katalógu Supraphonu tiež tituly ďalších hudobných vydavateľstiev. Zároveň je výdajným miestom e-shopu, ktorý bude ponúkať fyzické nosiče v rámci internetového obchodu Supraphonline. V priestoroch novej predajne sa pripravujú aj špeciálne podujatia, autogramiády, autorské čítania a koncerty či krsty albumov.

Musicpoint_otevreni_Supraphon

Zdroj: SOUL FOR SHOW / SUPRAPHON 2015