V Mariatchi túto sobotu Ore Pole s koncertom a diskusiou.

Koncert bratislavskej skupiny Hentí a Hentie, diskusia o neonacizme na Slovensku so Zuzanou Szatmáry a Lacom Ďurkovičom a afterparty v podaní Hank – The DJ a DJ-a Plastelínu, taký bude program v nitrianskom klube Mariatchi v sobotu 31. mája. Partnerom klubu, ktorý bol dlhodobo vystavený útokom neonacistov, je v tento deň agentúra Ore Pole.

Program sa začne o 21:00 vystúpením kapely Hentí a Hentie, v ktorej figurujú bývalí či súčasní členovia kapiel ako Med a Živé kvety. Gitara, ukulele a 2 speváčky ulahodia nielen priaznivcom Medu či Kosy z nosa, ale aj pravoverným „folkáčom“.

Po koncerte bude nasledovať diskusia, v ktorej sa nad témou neonacizmu na Slovensku, jeho prejavmi a možnosťami, ako proti nemu bojovať budeme zamýšľať so Zuzanou Szatmáry, zakladateľkou Nadácie Charty 77 a kľúčovou osobnosťou Verejnosti proti násiliu a tretieho sektora na Slovensku, a Lacom Ďurkovičom, ktorý založil a dlhé roky viedol organizáciu Ľudia proti rasizmu a podieľal sa na monitorovaní a potieraní prejavov neonacizmu.

Afterparty, ktorá sa začne približne o pol dvanástej, bude v réžii známej persóny slovenského undergroundu, vystupujúcej pod menom Hank The DJ a hrajúcej prevažne indies na spôsob The Cure, Pixies či Sonic Youth. Posledných návštevníkov v neskorých nočných hodinách vyženie zo sály svojím punk´n´drum´n´bassom DJ Plastelína.

Zdroj: Agentúra Ore Pole