V marci vystúpia v Bratislave Therapy!

Bratislavský Majestic Music Club zažije v marci koncert severoírskych Therapy?, jednej z najvplyvnejších nezávislých kapiel 90. rokov, pohybujúcej sa na pomedzí punku, metalu a grungeu. Therapy?, ktorí pôsobia na scéne už od roku 1989, prídu do Bratislavy 31. marca predstaviť svoj nový, v poradí už trinásty štúdiový album A Brief Crack of Light, ktorý vychádza začiatkom februára.

Skladby Therapy? ako Screamager, Die Laughing či Stories sú neodmysliteľnou súčasťou atmosféry 90. rokov asi rovnako ako Nirvana či Pearl Jam. Práve s týmito kapelami bývajú Therapy? veľmi často spájaní, pričom svojou tvrdosťou majú rozhodne bližšie k parte okolo Kurta Cobaina.

Bratislavský koncert Therapy? bude poskladaný okrem novšieho materiálu najmä zo skladieb z ich najslávnejšieho albumu Troublegum, ktorý mnohí kritici označujú za jedno z najvydarenejších hudobných počinov celej dekády.

Pre trojicu zo severoírskeho Ballyclare pôjde už o druhé vystúpenie na Slovensku – to prvé sa konalo takmer pred dvadsiatimi rokmi ešte v starom, „veľkom“ Účku pod hradnou skalou. V tom čase šlo ešte o pomerne neznáme zoskupenie, ktoré svet ešte len mal objaviť. Už zakrátko však nasledoval ostrý útok na hitparády, husté rotácie na MTV a milióny predaných nosičov.

Predpredaj vstupeniek na koncert Therapy? bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 200 vstupeniek sa dá kúpiť za 14 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla v tomto roku do Bratislavy okrem iných interpretov ako Parov Stelar Band, Belleruche, N.O.H.A. či The Young Gods. Už na túto nedeľu pripravuje do bratislavského Kultúrneho centra Dunaj vystúpenie britského speváka Bena Westbeecha, ktorého kritika prirovnáva k interpretom ako Jamiroquai, Lenny Kravitz či Jazzanova.

Therapy

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET