V máji v Bratislave aj Američan Blackbird Blackbird!

Vážna hudba v dubstepovom remixe, aj tak by sa dala v rýchlosti popísať hudba Mikeyho Maramaga, mladého hudobníka zo San Francisca, ktorý vystupuje pod menom Blackbird Blackbird a v máji príde predstaviť svoj projekt do Bratislavy. Anjelské ženské vokály a vysamplované zvuky typu detský krik na pláži, ruch veľkomesta či sekvencie z vážnej hudby, to všetko bude znieť 28. mája v bratislavskom Nu Spirit Clube. Magazín Pitchfork označuje jeho skladby ako „mnohovrstvové hypnotické popsongy“.

Hudba Blackbird Blacbird má mnoho spoločných znakov s tvorbou Purity Ring alebo kanadského projektu Teen Daze, ktorý vystúpi v Nu Spirit Clube už 24. apríla. Teen Daze je modernejšou verziou Vangelisa či Jeana Michela Jarreho a jeho tvorba je najčastejšie označovaná ako chillwave, shoegaze či dream-pop. V skladbách, v ktorých používa aj gitaru, zas evokuje začiatky britskej nezávislej scény na spôsob The Stone Roses či My Bloody Valentine. Pre tvorbu Teen Daze sa v amerických médiách zaužíval pojem „soundtrack z letnej dovolenky“.

Predpredaj vstupeniek na vystúpenia Blackbird Blackbird aj Teen Daze bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. V oboch prípadoch sa dá prvých 100 vstupeniek kúpiť za 10 eur, neskôr bude cena stúpať.
 

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulom roku The Young Gods, Parov Stelar Band, Belleruche či Bena Westbeecha, v najbližších mesiacoch pripravuje vystúpenia interpretov ako Therapy?, We Have Band, Ghostpoet, Fanfare Ciocarlia či Shantel & Bucovina Club Orkestar.

BlackBird

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET