V máji príde do kín Kaskadér, nový film s Ryanom Goslingom a Emily Blunt.

Je zvyknutý na pády z výšky, havárie, požiare a riadne bitky. Sú však situácie, ktoré nezvládne ani skúsený kaskadér. David Leitch, bývalý kaskadér a súčasný režisér hitu Bullet Train, natočil akčnú komédiu s Ryanom Goslingom a Emily Blunt v hlavných úlohách. 

AUSTIN, TEXAS – MARCH 12: Ryan Gosling attends the SXSW premiere of „The Fall Guy“ presented by Universal Pictures at The Paramount Theater on March 12, 2024 in Austin, Texas. (Photo by Daniel Boczarski/Getty Images for Universal Pictures)

Premiéra sa uskutočnila pred pár dňami na konferencii a festivale SXSW v austinskom Paramount Theatre, a to za prítomnosti hercov a štábu. Režisér David Leich sa vyjadril, že akčná romantická komédia je ľúbostným listom všetkým kaskadérom a filmovým štábom“, pričom vyzdvihol Ryana Goslinga, o ktorom povedal: „Ryan je vynikajúci herec. Dokáže byť doma v každom žánri – komediálnom, akčnom aj romantickom. V Kaskadérovi nájdete kúsok z každého, za čo vďačíme a čo sme mohli vytvoriť najmä vďaka jeho schopnostiam.“

Ryan Gosling zároveň dodal, že aj v jeho očiach je najdôležitejším posolstvom filmu práve dôraz na filmový štáb a jeho prácu: „Existuje veľa cynických filmov o tvorbe filmov. A štábom na tom pritom tak veľmi záleží, dávajú do toho taký kus seba samých, svojho času, snahy, že je to úžasné. Sú to veci, ktoré si nikto nikdy nevšimne a neocení ich, pričom do každého detailu vkladajú veľké množstvo lásky a pozornosti. A možno na konci dostanú nejakú pochvalu, ale som rád, že sme mohli v tomto filme odzrkadliť to, ako tvorba filmu vyzerá v praxi a ako veľmi im na tom každej zložke v tvorbe záleží.“

AUSTIN, TEXAS – MARCH 12: (L-R) Emily Blunt and Ryan Gosling attend the SXSW premiere of „The Fall Guy“ presented by Universal Pictures at The Paramount Theater on March 12, 2024 in Austin, Texas. (Photo by Daniel Boczarski/Getty Images for Universal Pictures)

O filme

Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) už má svoje najlepšie časy za sebou. Býval hviezdou vo svojom odbore, kým sa počas jednej mimoriadne náročnej akčnej scény nezranil. Nekontrolovaný pád z veľkej výšky zanechal Colta s poraneným telom a egom. Rozhodol sa dať filmovému priemyslu definitívne zbohom, dokonca kvôli tomu dal kopačky krásnej a nádejnej režisérke Jody (Emily Blunt). Po tom, čo pred rokom opustil túto branžu, aby sa sústredil na svoje fyzické aj duševné zdravie, je povolaný späť do služby, robiť dabléra akčnej hviezdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v pripravovanom  sci-fi filme, ktorý režíruje jeho bývalá. Keď sa však hviezda megarozpočtového filmu stratí, hrozí zrušenie natáčania. Zatiaľ čo bezohľadná producentka filmu (držiteľka Emmy Hannah Waddingham; Ted Lasso) manévruje tak, aby zmiznutie hviezdy zostalo pred štúdiom a médiami utajené, Colt predvádza najškandalóznejšie kaskadérske kúsky filmu a zároveň sa snaží (s malým úspechom) očariť Jody, aby sa mu vrátila do priazne. No ako sa záhada okolo zmiznutej hviezdy prehlbuje, Colt sa ocitne v pasci zlovestného zločineckého sprisahania, ktoré ho privedie na pokraj pádu nebezpečnejšieho než akýkoľvek kaskadérsky kúsok.To všetko prevráti Coltove životné priority naruby. Uvedomí si, že svet filmu mu strašne chýba, že režisérka Jody je jeho životnou láskou a že ak sa mu nepodarí nájsť hviezdu jej filmu živú a schopnú pracovať, môže to zničiť jej kariéru. Na jedného obyčajného kaskadéra je to celkom slušný náklad. Pretože ako hovorí: „Nie som hrdina, som len dablér.”

Film Kaskadér príde do našich kín v distribúcii dpoločnosti CinemArt SK 2. mája.

Zdroj: TS