V Kečove oslávia 50 narodeniny Woodstocku megakoncertom. Omega sa blíži do Kečova.

O necelé tri týždne, 28. júna 2019 odohrá obrovská maďarská hudobná legenda Omega svoj veľký koncert v obci Kečovo, neďaleko Rožňavy.

Omega, existujúca už 57 rokov v takmer v pôvodnej zostave patrí spolu s Rolling Stones medzi najstaršie fungujúce skupiny v Európe. Je to jedna z mála kapiel bývalého socialistického bloku, ktorá prerazila aj v zahraničí a jej hit Gyöngyhajú lány prespievali pod názvom White Dove nemeckí Scorpions a neskôr aj ex spevák čekého Arakainu Aleš Brichta ako Dívku s perlami ve vlasech.

Organizátori koncertu takto oslávia 50 narodeniny legendárneho festivalu Woodstock, otca všetkých festivalov. „Koncert sa bude sa konať v nádhernom, malebnom údolí pod holým nebom s množstvom prekvapení. Omega predstavuje výnimočný, medzinárodne uznaný hudobný fenomén a je zárukou nezabudnuteľnej, výpravnej show. Sú to absolútni profesionáli, pri svojej produkcii nerobia rozdiely – hrajú naplno, či je to koncert v nejakom európskom veľkomeste, alebo v dedinke s tristo obyvateľmi,“ hovorí organizátorka koncertu Adrienne Török z agentúry elóKONCERT, ktorá koncert organizuje.

Do Kečova padla hviezda

Pred niekoľkými dňami obyvateľov Kečova prekvapil svojou návštevou líder kapely János „Mecky“ Kóbor, ktorý nič nenecháva na náhodu. Na vlastné oči si prišiel pozrieť areál, aby odsúhlasil miesto, kde odohrajú svoj koncert. „Ľudia takmer odpadávali od radosti, keď ho zbadali v dedine,“ usmiava sa Adrienne. „Meckyho privítali veľmi srdečne a s obrovským pohostením. Je to veľmi milý, skromný človek, ktorý si váži svojich fanúšikov. Nemá hviezdne maniere a v dedine sa s obyvateľmi fotil a rozprával celé hodiny,“ vraví organizátorka. „Kečovčania sa na Omegu veľmi tešia, pretože v tejto obci s vyše tristo obyvateľmi sa už predalo 150 vstupeniek, čo znamená že lístky z miestnych nemajú snáď už len bábätka,“ smeje sa Adrienne Török.

28. 6. 2019, piatok, ARÉNA KEČOVO – PRÍRODNÝ AMFITEÁTER
18:00 – otváranie brán, predaj miestnych vstupeniek
19:15 – 20:15 , hosť Pál – Baláž Karmen & Band, live
20:45 – 22:45 OMEGA

https://www.elokoncert.sk/
https://www.ticketportal.sk/

Zdroj: Natália Novotná