V júli vystúpi v Bratislave Nneka!

V júli vystúpi poprvýkrát na Slovensku nemecko-nigérijská speváčka Nneka. Soulová a hiphopová umelkyňa, prirovnávaná k Lauryn Hill, Macy Gray či Corinne Bailey-Rae, sa predstaví 19. júla v bratislavskom Majestic Music Clube. Základ vystúpenia bude tvoriť jej nový, v poradí už tretí album Soul Is Heavy, ktorý podľa recenzentov katapultoval Nneku medzi najzaujímavejšie soulové speváčky súčasnosti.

Už jej debutový album Victim of Truth z roku 2005 pritom označil Sunday Times za najlepšiu ženskú soulovú nahrávku od albumu The Miseducation of Lauryn Hill. Práve bývalú speváčku The Fugees spomína Nneka medzi svojimi najväčšími vzormi, spoločne s Bobom Marleym a rapperom Mos Defom. Ďalšími spriaznenými dušami, s ktorými Nneka často spolupracuje či koncertuje, sú napríklad The Roots či Damian Marley, v roku 2009 odohrala spoločné turné s Lennym Kravitzom.

Nneka Elise Egbuna sa narodila v nigérijskom Warri, kde žila až do svojich osemnástich rokov. V roku 1998 sa presťahovala do nemeckého Hamburgu, kde veľmi rýchlo zapadla do tamojšej hudobnej scény – na svetlo sveta ju však vytiahla až v roku 2004 dancehallová hviezda Sean Paul.

Predpredaj vstupeniek na koncert Nneky prebieha prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých sto vstupeniek stojí v predpredaji 17 eur, neskôr sa bude cena zvyšovať.

Njeka

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET