V Česku i na Slovensku se uvolňují vládní opatření! Zpěvák Juraj Hnilica a třináctiletá bubenice Nikoleta Šurinová to oslavují novým pozitivním hudebním videoklipem a vzkazují: „Svet nie je zlý!“

Hudební videoklip k nové písničce „Svet nie je zlý“ slovenského zpěváka Juraje Hnilici a třináctileté bubenice Nikolety Šurinové měl vyjít původně již na konci března letošního roku. Protože však svět zasáhla pandemie, nepřišlo jim vhodné klip vydávat. Protože se v Česku i na Slovensku nyní konečně uvolňují vládní opatření, slovenští muzikanti se jej rozhodli vydat jako oslavnou píseň.

„Pieseň je súčasťou nového albumu „Pohni líca“, ktorý som plánoval vydať 4. 4. 2020, však skrz situáciu som musel vydanie odložiť na jeseň tohto roku. Taktiež pieseň mala byť vydaná ešte pred samotným krstom, ale vycítili sme to tak, že by to nebolo vhodné skrz spoločenské vnímanie situácie. Povedali sme si, že by bolo super pieseň pustiť do sveta vtedy, keď opäť bude vo vzduchu cítiť pozitívnejšie naladenie a preto sme to poňali oslavnou piesňou,“ vysvětluje Juraj Hnilica.

V písni i ve videoklipu hraje také fenomenální slovenská třináctiletá bubenice Nikoleta Šurinová, vítězka populární televizní talentové soutěže a také účastnice celosvětově oblíbeného hudebního projektu Rockin‘1000.

„Do tejto skladby som išla, pretože je energická a veselá tak ako ja. A má krásnu myšlienku. Ešte to nie je tak dávno čo som si myslela, že svet je ako v rozprávke a všetko musí skončiť dobre. Ale som práve vo veku, kedy začínam zisťovať, že to tak nie je. Začínam si všímať, že veľa zlého si robia ľudia navzájom.  V tomto texte sa hovorí, že svet nie je zlý, iba je zopár ľudí, ktorí ho valcujú. Dobrých ľudí je veľa a s nimi je život hneď krajší. A takých si treba hľadať a obklopovať sa nimi. A život bude hneď krajší.  Myslím, že v tej skladbe je krásne posolstvo. Buďme k sebe dobrí, buďme dobrí k prírode a uvidíme, že SVET NIE JE ZLÝ,“ říká třináctiletá bubenice Nikoleta Šurinová.

„S Nikou sme sa zoznámili už dávno predtým, ako vyhrala televíznu súťaž. Môj dobrý kamarát mi o nej vravel pred jedným spoločným koncertom, že ju mám od neho pozdraviť. Keď som ju videl, úprimne, som bol z nej úplne unesený. Vtedy som ešte netušil, že niekedy spolu niečo vytvoríme. Keď som skladal samotnú pieseň a pracoval som s textom, ktorý napísal Ondrej Kalamár, cítil som, že by bolo skvelé, do piesne zapojiť niekoho kto dodá samotnej piesni tzv. „mladého ducha“. Hneď ma napadla Nika, keďže už som poznal jej štýl hrania a reálne som si to spojenie vedel predstaviť,“ popisuje Hnilica. 

„Natáčanie bolo veľmi zábavné a určite na to len tak nezabudnem. Mne to prišlo, že sme na jednej veľkej párty,“ dodává.

Videoklip ke skladbě „Svet nie je zlý“ měl vyjít již na konci března letošního roku. Kvůli koronaviru se však interpreti rozhodli, že jej vydávat v té době nebudou. Až nyní, kdy se uvolňují vládní opatření, se rozhodli, že kvůli jeho pozitivitě je vhodné jej vydat jako oslavnou píseň.

„Som nesmierne rád, že sa opäť naše krajiny začínajú kultúrne a spoločensky otvárať. Verím, že ani sa nenazdáme a na toto obdobie budeme už len spomínať, ako na obdobie, ktoré nás opäť niečo nové naučilo. Dostali sme príležiťosť sa opäť nadýchnuť a taktiež aj naša Zem. Bolo by krásne, keby sme si povedali, že nás Corona naučila harmonickému spolunažívaniu s prírodou. Ide o rodinnú pieseň, ktorá by mala potešiť hlavne rodiny s deťmi a preto som moc rád, že v klipe hral okrem mňa, Niki a chalanov z kapely aj Nikin tatko, ktorý stvárnil kráľa. Celý príbeh je trochu netypický, keďže v bežnom poňatí rozprávkového príbehu je drak ten väčšinou braný ako negatívna postava. Tu v našom klipe, tak ako aj v celej piesni sa spieva, je to presne naopak. Veľa vecí okolo nás je mnoho krát úplne inak, ako si môžeme myslieť, alebo dokonca nám to sprostredkujú média. Ja verím v dobro, aj keď niekomu to môže pripadať naivne.  Verím, že svet a celá naša spoločnosť má na to, aby sme mohli fungovať v harmónií a láske. Neviem, ako dlho to bude trvať, aby sme sa k tomu dopracovali však, je to nutnosť, ak chceme zanechať našu Zem aj ďalším generáciám,“ říká slovenský zpěvák Juraj Hnilica.

I když kulturu tato pandemie zasáhla celosvětově nejvíce, interpreti již plánují nové termíny koncertů a svých dalších projektů. Juraj Hnilica přesunul vydání svého již třetího sólového alba na podzim 2020, ke kterému plánuje také sérii koncertů v ČR i na Slovensku a Nikoleta Šurinová se těší na podzimní koncerty Dalibora Jandy v Praze a v Brně, kde bude hudebním hostem.

Zdroj: TS