V bratislavskom Ateliéri Babylon sa stretla slovenská hudobná špička.

Kultový hudobný podnik Ateliér Babylon sa včera večer stal dejiskom párty najväčšieho slovenského hudobného vydavateľstva Universal Music. Na akcii sa zišlo množstvo nie len slovenských hudobníkov, ktorí sú dôkazom toho, že naša hudobná scéna má rozhodne čo ponúknuť.

Nielen na pódiu, ale aj medzi hosťami sa v stredu večer stretla špička slovenskej hudobnej scény: IMT Smile, Adam Ďurica, Peter Bič Project, Marián Čekovský, Hex, BuranoWski, alebo aj uznávaný rusínsky spevák Štefan Štec. Pozvanie prijala aj päťčlenná česká kapela Mirai. Richard Müller si mal na pódiu prevziať významné ocenenie – triple platinum platňu, ktorá mala oceniť 20 tisícový predaj jeho minuloročného albumu 55, avšak, nakoniec mu program skrížila cesta do Paríža. Okrem už spomínaných umelcov sa tu objavila aj Lina Mayer, Robo Opatovský alebo Karmen Pál-Baláž, ktorá sa v poslednej sérii Česko-Slovensko hľadá Superstar medzi Slovenkami umiestnila najvyššie a jej hlas má neuveriteľné grády. Akcie sa zúčastnilo aj množstvo iných hudobníkov, producentov a ďalších, ktorí pracujú v hudobnej sfére.

Hneď po uvítaní hostí moderátorom večera Tomášom Karpelom sa hosťom prihovoril aj riaditeľ vydavateľstva Universal Music Peter Riava. Po príhovore uviedol Adama Ďuricu s kapelou, ktorí odštartovali hudobný večer rockovou baladou Jazero a posledným singlom Holubička, ktorý Adama okamžite vyšvihol na prvé priečky v slovenskom rádiovom éteri. Túto pieseň si už čoskoro budeme môcť vychutnať aj ako duet Adama Ďuricu a Simy Martausovej v sprievode Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Bolo vidno, že Adam sa na pódiu cíti ako ryba vo vode a obe tieto skladby v jeho LIVE verzii pôsobili neskutočne energicky.

Po vystúpení moderátor na javisko prizval Mariána Čekovského s Petrom Riavom. Marián, ktorý je nielen výborným spevákom ale aj známym humoristom, sa totiž stal krstným otcom Adamovho nového albumu 30. Hudobná verejnosť aj kritici tento album hodnotia nielen ako to najlepšie zo spevákovej doterajšej tvorby, ale pripisujú mu dôležité miesto na slovenskej hudobnej scéne vôbec.

Po krátkej prestávke sa divákom predstavila celá zostava kapely Peter Bič Project. Svoje vystúpenie začali titulnou piesňou jojkarskeho seriálu Som mama – Z výškya pokračovali obľúbeným hitom Skúšame sa nájsť. Táto skladba si už vyše roka drží na vysokých priečkach hranosti v slovenskom éteri. Treba uznať, že kapele Peter Bič Project slovenčina veľmi pristane a rozhodne pre nich bola správnym krokom. Na záver vystúpenia sa k nim pridal aj známy rusínsky spevák Štefan Štec, ktorého mocný hlas a zimomriavkové tóny umlčali každého v sále.

Vzápätí sa na pódiu predstavila kapela Mirai, ktorá zaspievala dojímavú skladbu Anděl. Táto silná spomienková pieseň je pre obľúbenú českú kapelu veľmi dôležitá a od minulého roka je súčasťou ich každého vystúpenia. Ďalšou piesňou, ktorou chalani dokonalo pozdvihli atmosféru v sále, bola Když nemůžeš, tak přidej, ktorej počet videní na YouTube sa vyšplhal už na 14,5 milióna. Ich energické vystúpenie si vyslúžilo silné ovácie publika. Kapela Mirai postupne rozširuje aj svoju slovenskú fanúšikovskú základňu a každý, kto ich videl naživo iste uzná, že ich vystúpenie proste treba zažiť!

Po chvíli už nasledovala exkluzívna premiéra videa k piesni Čo všetko sa môže stať od IMT Smile, ktorí na párty prišli v celej zostave. Video sa hosťom očividne páčilo, lebo si vyslúžilo poriadny potlesk. IMT Smile na akciu prišli rovno zo štúdia, kde intenzívne skúšajú na svoje vianočné koncerty. Ivan Tásler len pred dvoma dňami avizoval, že na prvý bratislavský koncert 6.12. sa im podarilo vybaviť účinkovanie Kaliho. Návštevníci si tak budú môcť naživo vychutnať ich skvelú reggae novinku Poď so mnou.

Celý program uzatváral BuranoWski. Svoje vstúpenie začal romantickým hitom Lúč, ktorý už vyše roka žiari v slovenských rádiách a stal sa veľmi žiadaným aj ako prvý tanec zaľúbencov na svadobnej hostine. Mladý spevák koncert zakončil premiérou pesničky, ktorú ešte nikde nespieval zatiaľ iba s pracovný názov Každý deň.

Najbližšie budú môcť fanúšikovia Adama Ďuricu, Peter Bič Project a BuranoWskeho zažiť v rovnakom priestore na ich spoločnom koncerte Veselo a spolu už 27.11. a 28.11. v Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Viac info TU.

Možno skonštatovať, že hudobná párty Universal Music bola hudobnou párty roka. Zišli sa tu skvelí hudobníci, priatelia a všetci, ktorí majú k hudbe blízko. Celý večer sa niesol v duchu uvoľnenej atmosféry a bol akousi oslavou hudby. Je až neuveriteľné, aké množstvo emócii dokážeme vyjadriť práve hudbou a koľko ľudí dokáže spojiť láska k hudbe.

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Ján Zemiar