V Bratislave vystúpia Sofa Surfers! Predstavia sa na dvojkoncerte s Fallgrapp!

Podmanivé groovy, energické basové linky a emotívne vokály: Sofa Surfers sú späť! Rakúska hudobná legenda predstavuje nový singel The Fixer – prvú predzvesť svojho dlhoočakávaného, v poradí deviateho štúdiového albumu.

Kapela len nedávno zverejnila jeho názov: „Scrambles, Anthems and Odysseys” a termín  releasu ohlásila na 23. október 2015. Len sedem týždňov po vydaní albumu, 10. decembra, skupina predstaví nové skladby na jedinom  koncerte na Slovensku – Sofa Surfers vystúpia v bratislavskom Majestic Music Clube. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na slovenských Fallgrapp, ktorí si s hlavnými hviezdami večera zahrajú exkluzívny dvojkoncert. Zároveň pôjde o jediný klubový koncert, ktorý skupina Fallgrapp odohrá v Bratislave do konca roka. Do Bratislavy prinesú nový album.

small_Sofa Surfers 2015 02

Unikátna hudobná zmes rocku a elektroniky s príchuťou trip hopu, dub stepu a acid jazzu – to je  hudobná skupina Sofa Surfers. Jeden z najúspešnejších rakúskych hudobných exportov súčasnosti tento rok vydáva svoj deviaty štúdiový album. Novinka, ktorá ponesie názov „Scrambles, Anthems and Odysseys”, prichádza po takmer 3-ročnej albumovej prestávke a je nasledovníkom nahrávky „Superluminal” z roku 2012.  „Máme za sebou 7 mesiacov veľmi intenzívnej produkčnej práce. Snažili sme sa redefinovať náš vlastný štýl a priniesť niečo nové. S výsledkom sme naozaj spokojní. Myslíme si, že toto bude náš najlepší album!” prezrádzajú členovia skupiny, ktorí sa už tešia, kedy vyrazia s novými skladbami z nahrávacieho štúdia na pódiá. „Náš spevák Mani Obeya odviedol skvelú prácu ako vždy. Okrem toho máme v dvoch skladbách špeciálneho hosťa: Soulcat E-Phife –  hip hop/soulovú umelkyňu pôvodom z Dominikánskej republiky, žijúcu vo Viedni,” odkrývajú pozadie vzniku nového albumu. Ako dodávajú, čoskoro predstavia aj jeho oficiálny cover: „Obal je dielom brazílskeho umelca menom Bruno Biazotto. Vytvoril špeciálnu maľbu, zatiaľ čo počúval naše demá, z ktorých napokon vznikol album. My sme zase dokončovali skladby, zatiaľ čo sme pozorovali jeho prvé návrhy coveru. Takže výsledkom je, že hudba a obal dokonale patria k sebe!”

Začiatkom tohto roka sa Sofa Surfers pripomenuli naozaj vo veľkom štýle – soundtrackom k hollywoodskej snímke FOCUS. Začiatkom leta skupina potešila fanúšikov prvým oficiálnym singlom The Fixer z pripravovaného LP.  Aby skrátila čakanie na album tým najskalnejším z nich, len pred pár dňami zverejnila špeciálny audio mix s názvom Mongrel, ktorý síce nie je oficiálnym singlom, no napriek tomu dostatočne približuje sound pripravovanej platne a dokazuje, že Sofa Surfers majú pred sebou pravdepodobne jeden z najväčších a celkom iste jeden z najmarkantnejších releasov svojej kariéry…  

Vybrali si FALLGRAPP

Na Slovensku sme už dlho neboli, takže sa veľmi tešíme, že sa tam opäť vrátime! Medzi slovenskými fanúšikmi máme dokonca pár takých skalných, ktorí cestujú pravidelne aj na naše koncerty do Rakúska,”  prezrádzajú Sofa Surfers o slovenských fanúšikoch. Na Slovensko sa vrátia len pár dní pred tohtoročnými Vianocami s vynovenou šou a tentokrát prinesú rovno dvojkoncert. Ako domácu hviezdu, ktorá zahrá vlastný koncert v ten istý večer, si spomedzi slovenských umelcov vybrali formáciu Fallgrapp –  stálicu našej alternatívnej scény, ktorá v posledných rokoch zaujala svojským hudobným rukopisom v singloch I.N.A či Vlasy.

FG foto I._Juraj Liška

O Fallgrapp sme sa dopočuli už dávnejšie, ale až teraz sme si pozreli ich novšie videoklipy. Sú výborní, páčia sa nám! Najviac nás zaujali Vlasy – skvelá skladba s výborným videoklipom!” odkazujú Sofa Surfers na margo slovenského hudobného objavu.  A čo naopak hovoria na tvorbu Sofa Surfers kolegovia z Fallgrapp? „Chalanov sme nepoznali, prvýkrát nás s ich tvorbou oboznámil Jimmy Pe –  je to veľmi príjemná záležitosť. Určite odporúčame všetkým a  hlavne prísť si to vypočuť naživo,“ pozývajú Fallgrapp a dodávajú, že pre fanúšikov na koncert chystajú novinky, ktoré sa na debutovom albume nenachádzali: „Koľko ich bude, to sa sami necháme prekvapiť. Podľa toho, ako veľmi budeme cvičiť,“ smeje sa partička, ktorá na zimu 2015 plánuje aj vydanie nového singla a albumu. „Medzitým však na jeseň vyjde jeden skvelý remix, ktorý sme robili pre Janku Kirschner. Na to sa veľmi tešíme,“ dodávajú. 

Vstupenky na podujatie sú v predaji exkluzívne cez Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/4227/sofa-surfers–fallgrapp-. Prvých 100 vstupeniek je v predaji za zvýhodnenú cenu 16 Eur.  

O SOFA SURFERS 

Rakúski rodáci (Wolfgang Schlögl, Markus Kienzl, Wolfgang Frisch a Michael Holzgruber) oficiálne vstúpili na scénu v roku 1997, teda pred 18timi rokmi, albumovou prvotinou „Transit“. Odvtedy vydali ďalších sedem albumov, pri čom releasy prinášajú s takmer dokonalou pravidelnosťou, zväčša každé 2-3 roky. Veľký rozruch spôsobili rovnomenným LP Sofa Surfers, ktorý vyšiel v roku 2005 a na ktorom hosťoval charizmatický spevák Mani Obeya. Ten svojím  jedinečným prejavom vdýchol život aj ich aktuálnemu singlu Fixer„Táto skladba je jednoducho o opravení čohokoľvek, čo sa pokazí,“ vysvetľuje skupina na margo aktuálneho singla. „Je o tom, že keď nič nevychádza, treba mať plán B. O pocite bezpečia, keď je nablízku niekto, kto vie všetko to pokazené opraviť! O niekom, kto je tu vždy, keď sa svet celý rozpadne.  Fixer – vždy sa na neho môžeš spoľahnúť.“ 

www.sofasurfers.info
www.facebook.com/SofaSurfers
www.miooow.com/artists/live-artists/sofa-surfers
www.facebook.com/events/710755042385951

Zdroj: SOUL FOR SHOW