V Bratislave vystúpi americký rapper Serengeti.

Do bratislavského Nu Spirit Clubu zavíta v júli Serengeti, majster slova a rázny básnik z amerického Chicaga, ktorý patrí k novej vlne rapperov popierajúcich staré hiphopové pravidlá. Má v sebe niečo z Ghostpoeta, Beneho aj Mikea Skinnera alias The Streets.

V Bratislave ho uvidíme 17. júla, vstupenky v predpredajovej cene 8 eur sú už teraz k dispozícii na stránke www.orepole.sk. Serengetiho vystúpenie podporí nový bratislavský objav Prezident Lourajder.

Serengeti, vlastným menom David Cohn, má za sebou úctyhodných 18 albumov a spoluprácu s tak žánrovo odlišnými interpretmi ako folkový pesničkár Sufjan Stevens či multiinštrumentalista Sicker Man, s ktorým príde aj do Nuspiritu.

Serengetiho tandem so Sicker Manom doplní v Bratislave speváčka Kiki Bohemia a DJ Trimm, a tak sa môžeme tešiť nielen na rázne verše, ale aj na plnohodnotný hudobný zážitok. Cohnove experimentovanie s elektronikou či folkovými a rockovými podkladmi v mnohom pripomína The Streets či Kid Cudiho.

David Cohn je neuveriteľný sympaťák, ktorému budete veriť každé slovo. Až kým sa z bežnej polohy melancholického básnika nepremení na svoje alterego Kennyho Dennisa, 50-ročného kamionistu, ktorého myšlienkové výplody sa pohybujú niekde medzi Woodym Allenom a Homerom Simpsonom.

O svojom „druhom ja“ Cohn hovorí: „Kenny jednoducho len rozpráva príbehy, ktoré nedávno zažil. Chce ľudí poučiť a venovať im pár dobrých rád do života. Kenny rapuje, pretože miluje rap, záleží mu na ľuďoch a chce medzi nimi šíriť múdrosť.“

 [soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/1044761″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Golding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného koncerty Princess Chelsea, Mahala Rai Banda či Glena Hansarda.

17.07.2013
SERENGETI (live/USA)
Kiki Bohemia
DJ Trimm
support: Prezident Lourajder (live)
NuSpirit Club Bratislava
Start: 20:00
DJs Trimm, Emilee & Ujko
https://thekennydennis.com/
https://www.facebook.com/events/147348382120990/

Zdroj: Nu Spirit