V Bratislave v sobotu zahrajú legendárni Therapy?

Severoírska skupina Therapy?, ktorá spolu s Nirvanou či Pearl Jam spoluvytvárala charakteristický zvuk „tvrdej“ hudby 90. rokov, vystúpi už túto sobotu v bratislavskom Majestic Music Clube. Bratislava bude jediným stredoeurópskym mestom, v ktorom sa Therapy? predstavia počas svojho aktuálneho turné k novému albumu A Brief Crack of Light.

Therapy? sa v sobotu postavia na pódium o desiatej, no už o ôsmej koncert rozbehne bratislavský Heretix, ktorý založili bývalí hráči známych punkových skupín Zóna A a Lord Alex. O deviatej nasleduje košický Kolowrat, ktorého tvorba je síce o poznanie jemnejšia ako produkcia Therapy?, no napriek tomu majú skupiny k sebe blízko. Podľa speváka a textára Kolowratu Rasťa Rusnáka je napríklad Troublegum, doteraz najslávnejší album Therapy?, jedna z najlepších nahrávok 90. rokov.

Práve Troublegum bude – popri novom albume – tvoriť podstatnú súčasť bratislavského koncertu Therapy?, ktorí sa aj novou nahrávkou A Brief Crack of Light vracajú k svojim koreňom. „Therapy? mali vždy svoju úroveň, no tento album má v sebe niečo špeciálne. Ako keby skupina na sebe popracovala, vstrebala nové vplyvy a samu seba znovuobjavila,“ píše server Love It Loud.

Pre trojicu zo severoírskeho Ballyclare pôjde už o druhé vystúpenie na Slovensku – to prvé sa konalo takmer pred dvadsiatimi rokmi ešte v starom, „veľkom“ Účku pod hradnou skalou. V tom čase šlo ešte o pomerne neznáme zoskupenie, ktoré svet ešte len mal objaviť. Už zakrátko však nasledoval ostrý útok na hitparády, husté rotácie na MTV a milióny predaných nosičov.

Predpredaj vstupeniek na koncert Therapy? prebieha prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Momentálne sa predávajú lístky po 16 eur, na bráne bude vstupné 20 euro.

Therapy

Zdroj: Agentura Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET