V Bratislave sa predstaví britská gitarovka Johnny Foreigner.

„Ahoj utešená!“ – tak zdravia Bratislavu Briti Johnny Foreigner na svojom webe. Indie-rocková štvorica z Birminghamu sa predstaví už 14. júna v bratislavskej Fuge. Johnny Foreigner si so sebou privezú aj kamarátov z Londýna – noise-popové duo Playlounge. Večer otvorí domáce garage-blues-punkové trio Nickel In The Sink. Tešíme sa a pozývame Vás do Fugy!

JOHNNY FOREIGNER /uk

Johnny Foreigner nie je jeden. Pod týmto menom sa skrývajú hneď štyria muzikanti: Alexei Berrow (spev/gitara), Junior Elvis Washington Laidley (bicie), Lewes Herriot (gitara) a Kelly Southern (basa/vokály). Svižná a svieža gitarovka je na scéne už sedem rokov a za ten čas stihla vydať štyri albumy, deväť épéčok a niekoľko singlov (mnohé vydali veľmi zaujímavými spôsobmi ako napríklad pripevnené k spodnej strane frisbee). Johnny Foreigner sršia humorom nielen vo svojich textoch. Minulý rok napríklad ohlásili ukončenie činnosti hneď ako dokončia práve prebiehajúce turné, aby o niekoľko minút neskôr mohli ohlásiť Reunion Tour.

Chválou nad nimi nešetria ani kritici. NME, Drowned In Sound, BBC, The Line of Best Fit…všetci sa o nich vyjadrujú v superlatívoch. O talente Johnny Foreigner a schopnosti zaujať a strhnúť svedčí aj skutočnosť, že si ich na spoločné turné prizvali kapely Los Campesinos!, The Subways či Futureheads a o remix jednej ich skladby sa postarali Bloc Party.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/2377897″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Ich strhujúce živé koncerty sú povestné divokosťou a nevídanou energiou. S kapelou precestovali takmer celý svet (Európa, USA, Kanada, Japonsko, Južná Afrika) a zahrali si na festivaloch ako The Great Escape, Reading a Leeds, Camden Crawl, Latitude či T In The Park. Sme veľmi radi, že sa konečne zastavia aj v Bratislave a v piatok 14. júna zahrajú vo Fuge.

https://johnnyforeignertheband.com/
https://johnnyforeigner.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/johnnyforeigner

PLAYLOUNGE /uk

Dvaja mladíci, gitara a bicie. Noise-pop a nasadenie ako o život. Všetko to umocní ešte tretí hudobník, ktorého pribrali na turné, aby ich koncerty boli ešte energickejšie a zvuk ešte špinavší. Playlounge pochádzajú priamo z Londýna a ako by sa dalo očakávať, ich album Trash Magic vznikol v izbách Sama a Laurieho v jedno dlhé leto….

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/3096596″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

https://playlounge.bandcamp.com/
https://slaylounge.wordpress.com/
https://www.facebook.com/Playloungeslay

NICKEL IN THE SINK /sk

Večer vo Fuge otvorí garage-blues-punkové trio Nickel In The Sink. Inšpirovaní koreňmi blues a (viac-menej) súčasnou hudbou The White Stripes, Queens of the Stone Age, The Kills alebo The Strokes, začali aktívne tvoriť vlastné skladby. V poslednej dobe hrávajú celkom často, no kto ich ešte nevidel, nemal by si ich nechať ujsť.

https://www.facebook.com/nickelinthesink

facebook event: https://www.facebook.com/events/251730881636402/

14. 6. 2013 | 21:00 | FUGA, BRATISLAVA

Zdroj: Real Something