V Banskej Bystrici odštartovala nová Fun Rádio Dohoda, ktorá prekonala všetky očakávania!

Úžasná atmosféra, skvelá hudba, zaujímavý sprievodný program a fantastické stánky s občerstvením! Tak vyzeral prvý vynovený festival Fun Rádio Dohoda v Banskej Bystrici. Na prvej z piatich Dohôd to roztočili skupiny IMT Smile, HEX, Polemic, Komajota, Le Payaco, Medial Banana, Kmeťoband, Puding pani Elvisovej a speváčky Sima Martausová a Mista.

Väčšie pódium, dokonalé ozvučenie a skvelé zázemie všetkým zabezpečili nielen perfektnú zábavu, ale aj príjemný komfort. Návštevníci a účinkujúci prirovnávali banskobystrický žúr k legendárnemu festivalu Sziget. Fanúšikovia sa už nevedia dočkať Dohody v Nitre, v Malackách, v Bojniciach a v Poprade!

Prvá nová, lepšia a väčšia Fun Rádio Dohoda je za nami a bol to naozaj fantastický žúr! V Banskej Bystrici odštartovali skupiny Komajota, Le Payaco, Puding Pani Elvisovej a speváčka Mista. Akciu moderovali moderátori Fun rádia Didiana a Junior. V Banskej Bystrici mala svoju dohodovú premiéru aj očarujúca Sima Martausová, ktorá sa po tomto úžasnom zážitku už teší aj na Malacky a Nitru.

Fun Rádio Dohoda

„Fanúšikovia sa zapájali, atmosféra bola geniálna. Musím povedať, že moja prvá Dohoda bola super, som spokojná. V Banskej Bystrici som chodila päť rokov do školy na Akadémiu umení, takže to tu poznám. Milujem tunajšiu prírodu, ľudí, mám to tu veľmi rada,“ vyznala sa Sima Martausová.

HEX-áci sa evidentne zabávali minimálne rovnako dobre ako fantastické publikum. Zahrali hity „Snežný pluh“, „Keď sme sami“, či „Indiánske leto“ a prekvapili moderátorku Fun Rádia Didianu. K sviatku jej zahrali „Happy birthday“ a venovali jej pesničku „Nikdy nebolo lepšie“.

„Hralo sa nám výborne, ľudia boli fantastickí, veľmi sme si to užívali. Máme radi koncertovanie a dúfam, že to z nás bolo cítiť,“ dopĺňa Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Po kapelách Medial Banana a Kmeťoband fanúšikov roztancovala skupina IMT Smile! Zahrali hity „Exotika“, či „Ľudia nie sú zlí“ a prekvapili aj ľudovkou „Cingi lingi bom“. Zaklincovali to pesničkou „Bozk“, ktorú venovali celej Banskej Bystrici.

Fun Rádio Dohoda

„Tento rok oslavujeme 20-ročnicu na hudobnej scéne. A toto leto je taká príprava na oslavy. Naozaj si to užívame a tešíme sa z toho, že hráme na miestach, na ktorých sme chvíľu nehrali. Je to super. Naposledy sme hrali na Dohode tak 4 až 5 rokov dozadu a aj preto sme pripravili takúto divokú jazdu,“ tešil sa líder IMT Smile Ivan Tásler

Všetky kapely ponúkli na Dohode špeciálny program. Skupina Polemic rozohnila publikum spolu s fantastickou bubnovou šou Campana Batucada!

„Pre nás je toto absolútne špecifické leto práve vďaka týmto piatim Dohodám. Vždy sme si totiž na leto stanovili viac menej jeden program a ten sme hrali s minimálnymi obmenami. A teraz sme urobili takú špecialitku. Berieme si na všetky koncerty Dohody výnimočných hostí, skupinu Camana Batucada a tak máme aj úplne iný playlist. Je to naozaj zaujímavé. Na pódiu sme až 18-ti a to je teda už iné maso!“ neskrýval nadšenie Braňo „Bejo“ Bajza z Polemicu.

Nová lepšia Dohoda tento rok ponúka nielen skvelú hudbu, ale aj úžasný sprievodný program. Návštevníci ocenili čistotu areálu a fantastické stánky s občerstvením, ktoré ponúkali čerstvé ovocie, kvalitné jedlo a nápoje . Nechýbali lehátka na opaľovanie či detský kútik. Fanúšikovia a účinkujúci prirovnávali banskobystrický žúr k legendárnemu festivalu Sziget.

Fun Rádio Dohoda

„Posunuli sme Fun Rádio DOHODU na úplne novú úroveň. Veľkosť pódia, kvalita zvuku a osvetlenia, množstvo stánkov, služby a doplnkové zábavné aktivity, ktoré tento rok ponúkame návštevníkom sa môžu porovnávať s akýmkoľvek významným zahraničným festivalom. Výkon najlepších slovenských a českých interpretov s novým, unikátnym programom vytvára neopakovateľnú atmosféru, ktorú by bol hriech nezažiť. Takto vyzerá LETO s FUN RÁDIOM,“ uzavrel generálny riaditeľ Fun Rádia Patrik Ziman.

Dohoda mieri ďalej do Nitry, Malaciek, Bojníc a Popradu. V ďalších mestách vystúpi Richard Müller, Jana Kirschner, Katarína Knechtová, Buty, Adam Ďurica, Funkiez či Heľenine oči. Lístky sa dajú kúpiť v sieti predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6529/nova-fun-radio-dohoda alebo prostredníctvom webu Dohody www.funradio.sk/dohoda/. Novinky o festivale sledujte aj na facebooku: https://www.facebook.com/FunRadioDohoda/?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Albert Čurný