Už vo štvrtok 20. novembra s orchestrom Bratislava Hot Serenaders zažijete v Piešťanoch „zlatú éru“.

Unikátny orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením trubkára Juraja Bartoša, ktorý sa špecializuje na hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov, pozýva všetkých svojich priaznivcov na profilový koncert, ktorý sa uskutoční 20. novembra o 19:30 v koncertnej sále Kongresového centra Kúpeľov Piešťany, na Kúpeľnom ostrove.

Koncert orchestra Bratislava Hot Serenaders v Piešťanoch je súčasťou série koncertov, ktoré sa uskutočnili vo viacerých slovenských mestách vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

BratislavaHotSerenaders

Spolu so štrnástimi hudobníkmi vystúpi aj dámske vokálne trio Serenaders Sisters a speváci (štýlovo nazývaní „crooneri“) Dodo Kuriľák a Miloš Stančík.

Vyvrcholením večera bude uvedenie Rapsódie v modrom amerického skladateľa Georgea Gershwina, so sólistami orchestra Ladislavom Fančovičom a Pavlom Hoďom. Poslucháči budú mať ojedinelú možnosť počuť túto úchvatnú skladbu v originálnej verzii, ako bola premiérovaná orchestrom Paula Whitemana v roku 1924, keď sólo na klavíri hral samotný Gershwin!

Orchester Bratislava Hot Serenaders patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby 20. a 30. rokov, dôkazom sú aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta. V lete absolvoval tento popredný slovenský jazzový orchester 10 koncertov na turné v Spojenom kráľovstve. Najlepšie skladby hot jazzového repertoire odzneli v mestách od juhu Anglicka (Exeter, Marlborough, Londýn) cez srdce Británie (Birmingham) až po škótsky Edinburgh a Glasgow (po ceste tam si orchester zahral aj s priateľmi z Limehouse Jazz Band v Holandsku).

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji na recepciách hotelov v kúpeľoch, v Danubis Health Spa Balnea, v sieti Ticketportal.sk a 1 hodinu pred koncertom v pokladni Kongresového centra.

Viac informácií: https://www.facebook.com/hotserenaders, www.serenaders.sk
FB event: https://www.facebook.com/events/539986482771405/

Zdroj: Matej Salek