Už v piatok s Orchestrom Bratislava Hot Serenaders zažijete v Nitre „zlatú éru“.

Unikátny orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením trubkára Juraja Bartoša, ktorý sa špecializuje na hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov, pozýva všetkých svojich priaznivcov na profilový koncert, ktorý sa uskutoční 3. októbra o 19:30 v Župnom dome Nitra v koncertnej sále Nitrianskej galérie na Župnom námestí 3.

Koncert orchestra Bratislava Hot Serenaders v Nitre je súčasťou série koncertov, ktoré sa uskutočnia vo viacerých slovenských mestách vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

BratislavaHotSerenaders

Spolu so štrnástimi hudobníkmi vystúpi aj dámske vokálne trio Serenaders Sisters a speváci (štýlovo nazývaní „crooneri“) Dodo Kuriľák a Miloš Stančík.

Vyvrcholením večera bude uvedenie Rhapsody in Blue amerického skladateľa Georgea Gershwina so sólistami orchestra Ladislavom Fančovičom a Pavlom Hoďom.

V lete vyrazil tento popredný slovenský jazzový orchester odohrať 10 koncertov do Spojeného kráľovstva. Najlepšie skladby hot jazzového repertoire odzneli v mestách od juhu Anglicka (Exeter, Marlborough, Londýn) cez srdce Británie (Birmingham) až po škótsky Edinburgh a Glasgow (po ceste tam si orchester zahral aj s priateľmi z Limehouse Jazz Band v Holandsku).

Orchester Bratislava Hot Serenaders patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby 20. a 30. rokov, dôkazom sú aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta. Viac informácií nájdete na www.serenaders.sk

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji v CD Andante, na Ticketportal.sk a www.serenaders.sk

Viac informácií: https://www.facebook.com/hotserenaders
FB event: https://www.facebook.com/events/831684683531249/

handbillA5

Zdroj: Matej Salek