Už tento víkend zažijú Piešťany výnimočný festival s názvom Paráda!

Skupina Fragile, Sima Martausová, Babyband, ale aj raperka Sima podporia svojim vystúpením výnimočné podujatie s názvom Paráda a podtitulom prvý bezbariérový festival. Organizátorom zo Slovenského paralympijského výboru ide predovšetkým o búranie psychických bariér a tak na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch budú spolu súťažiť a zabávať sa zdraví aj zdravotne znevýhodnení ľudia.

Pripravený je bohatý program. A keďže naši paralympionici boli tento rok na Zimných paralympijských hrách v Pjongčangu mimoriadne úspešní, v Piešťanoch si ich poriadne uctia. Po najúspešnejšom zimnom vystúpení slovenských paralympionikov v histórii, keď získali 11 medailí, im na Chodníku slávy odhalia novú tabuľku. Do života bude tiež uvedená knižná pamätnica „ZPH 2018 Pjongčang“ a DVD o týchto hrách „Dary života“. Nenechajte si ujsť Parádu, už v sobotu 16-ho júna od 9.00!

Sme si rovní je komunikačná platforma, ktorú odštartoval Slovenský paralympijský výbor tesne pred odletom našej výpravy na Zimné paralympijské hry 2018. Pod jej hlavičkou teraz organizuje výnimočný festival, ktorý bude už túto sobotu v Piešťanoch. Na Kúpeľnom ostrove je pripravený bohatý program vrátane koncertov skupiny Fragile, Simy Martausovej, Babybandu, ale aj raperky Simy.

„Keď mám čas, tak vždy rada prijmem pozvanie na koncerty, ktoré majú pre mňa zároveň aj pridanú hodnotu. Napríklad tým, že svojimi piesňami podporím nejakú peknú myšlienku, alebo že vyjadrím hudbou niekomu obdiv. Spievať na Paráde ma pre mňa túto pridanú hodnotu a preto sa teším. Paralympionikov vnímam tak ako aj iných ľudí, nerobím rozdiely medzi zdravotne znevýhodnenými a zdravými,“ vraví Sima Martausová.

Návštevníci si v Piešťanoch užijú aj stretnutie s významnými športovcami a umelcami, sami tiež budú sťažiť v rôznych športových hrách a na záver je pripravená aj bohatá tombola pre deti. A to nie je zďaleka všetko!

„Toto podujatie je pokračovaním tradície Parády, ktorá odštartovala v roku 2010 na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom a každoročne v spojitosti s MDD prilákala do tohto areálu stovky detí s rodičmi. Našim cieľom je, aby sa oboznámili s paralympijskými športmi a prežili príjemný deň v kruhu paralympijskej rodiny. Tentoraz si spolu pripomenieme aj obrovské úspechy našich paralympionikov na tohtoročných Zimných paralympijských hrách. Do života bude uvedená knižná pamätnica „ZPH 2018 Pjongčang“, DVD o týchto hrách „Dary života“, a bude slávnostne odhalená aj nová tabuľka na Chodníku slávy,“ dodáva predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš.

SPV organizuje Parádu v spolupráci so svojím dlhoročným partnerom Kúpeľmi Piešťany. Generálnym partnerom podujatia zostáva SPP, a.s. Podrobné informácie nájdete na www.parada.spv.sk.

Zdroj: TS