Už ho mám doma… A ty?!

Ráno mi klope poštárka na dvere s veľkou obálkou, čo ma veľmi teší. Tušil som, že to bude už asi nový Wave, tak jej poďakujem, zatváram dvere a hneď obálku rozbaľujem. Na titulke vidím dvojicu Showtek, o ktorej síce veľa neviem, ale na parties za posledný rok sa mi dostalo do uší niekoľko ich trackov.

Čo ma asi v tejto chvíli potešilo viac, je informácia o CD kompilácii zostavenej zo slovenskej produkcie, ktoré dávam do mechaniky a jedným uchom počúvam. Začínam listovať časákom, v ktorom narážam na newsky, pri ktorých ma hneď oslovil krátky milý list od čitateľky Zuzany. Pochvaľovala si časák, ktorý vraj dokonca použila pri písaní svojej diplomovej práce a hneď mi blyslo hlavou, že by som im do redakcie mohol aj ja napísať svoje zážitky (možno sa pánkovia z časáku zasmejú na mojich úletoch na parties). Pokračujem ďalej v čítaní týpkom, ktorý si hovorí Electrolab.

Síce nie som úplným fanúšikom žánru deep house, ale teší ma, že takíto ľudia na Slovensku fungujú a posúvajú túto hudbu vpred. Pokračujem dlhým článkom o tom, ako si ľudia dokážu za pár eur kúpiť popularitu. Táto téma ma zaujíma, pretože som ani len netušil, že to takto môže fungovať a hneď sa presúvam na ďalší rozhovor s Holanďanom Dyrom. Zdá sa to byť zaujímavý týpek, ktorý už v mladom veku toho tak veľa dokázal. Zo zvedavosti ťukám do Google jeho show Daftastic, ku ktorej sa asi neskôr vrátim. Teší ma, že na nasledujúcej stránke nachádzam článok o histórii vinylu a hneď vedľa krátku rubriku o kauzách na scéne. (To bude asi niečo úsmevné – nechám si to ale na čítanie do vlaku.) Releasy na ďalšej strane ma presvedčujú o tom, že na Slovensku to ide s produkciou správnym smerom a Social Media Marketing je dobrým poučením ako sa správať na internete. Keď už som pomaly začal s DJingom, mal by som sa predsa vedieť predať aj na internete svojim fanúšikom. :-)

Volám svoju frajerku, aby som sa s ňou podelil o článok s tipmi ako sa dostať na party zadarmo, ktorý ma celkom pobavil. To bude niečo pre ňu. Aspoň nabudúce ušetrím na vstupe zopár eur. A dostávam sa k hlavnému rozhovoru s dvojicou Showtek.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/95293724″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

Ako som už spomínal, veľmi túto dvojicu nepoznám, avšak po tom, ako čítam, že na party sa s nimi chodí rozbíjať ich tatko, si ten článok musím jednoducho prečítať celý.

Ako tak listujem Waveom ďalej, nachádzam článok o EDM, ktorý si nechám asi na neskôr a dostávam sa k tomu, čo mi práve hrá do ucha. CD kompilácia a krátky popis autorov, ktorí mixovali CD. Po minulom roku je to viac deep, avšak výborné počúvanie tak, ako vždy. Som rád, že sú na CD aj nové mená, o ktorých som ešte nepočul (asi si o nich nájdem niečo na internete). Ešte si rýchlo prelistujem zvyšok časopisu a utekám na vlak. O dve hodiny mám totiž skúšku z biológie, a ja opäť nič neviem. :-) No nič, skúsim to, a keď to tentoraz nedám, aspoň si cestou vlakom prelistujem zvyšok môjho obľúbeného magazínu. :-)

Nové číslo Wave si môžeš už teraz objednať na adrese obchod@wavemag.eu alebo obchodcz@wavemag.eu.

Nový Wave nájdeš už čoskoro aj u našich špeciálnych predajcov:
Techhouse.sk, Bratislava
Showtechnic, Bratislava
Shaka, Púchov
Groteska Art Caffe, Poprad
Spy Club, Partizánske
Stanica, Žilina

Nezabudni sledovať ani náš týždenník Wave Weekly.

Zdroj: Wave