Už dnes sa odomkne posledná Brána času Bratislavy!

Počas tohto týždňa sa začali otvárať Brány času Bratislavy. Za podpory NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY sa do interaktívneho vzdelávacieho programu Slovenského národného múzea [SNM] – „Škola v múzeu – Brány času Bratislavy“ zapojili deti z nízkoprahových a sociálne slabších rodín vo veku 8 až 12 rokov. Už tento piatok spoločne odomknú poslednú Bránu času v bratislavskom Prírodovednom múzeu.

Možnosť zúčastniť sa interaktívneho vzdelávacieho programu Brány času Bratislavy dostalo vďaka podpore NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY dvadsať detí vo veku 8 až 12 rokov z bratislavského kraja, ktoré vybralo Oddelenie na pomoc v hmotnej núdzi Úradu práce sociálnych vecí a rodiny na základe ich sociálnych pomerov ale aj študijných výsledkov v škole.

Deti

Od pondelka 8. 8. až do piatka 12. 8. deti spoločne odomykajú Brány času Bratislavy, jednu po druhej. Začiatok ich spoločného bádania začal v Archeologickom múzeu, kde mohli zistiť, ako vzniká mesto a skončí sa už tento piatok v Prírodovednom múzeu, kde spoznajú Lužné lesy, Dunaj a prírodu z okolia Bratislavy.

Na projekte sa podieľali aj ďalšie 3 múzeá patriace pod SNM [Historické múzeum – Hrad, Hudobné múzeum a Múzeum kultúry karpatských Nemcov] a samotnú koordináciu zabezpečuje Oddelenie múzejnej pedagogiky a prezentácie.

Deti

„Škola v múzeu dáva deťom jedinečnú príležitosť aktívne spoznávať našu históriu, umenie, či prírodu a učiť sa priamo v múzeu. A keďže sa projekt už šiesty rok stretáva s veľkým záujmom základných ale aj materských škôl, rozhodli sme sa priniesť ho bližšie aj deťom, ktoré nemajú príležitosť na to, aby Školu v múzeu navštívili – dať im rovnakú šancu v prístupe ku vzdelaniu, k zážitku a k umeniu,“ povedala Oľga Pažitná, nová správkyňa NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY.

Okrem programu Brány času Bratislavy podporila NADÁCIA POŠTOVEJ BANKY aj ďalších 7 interaktívnych programov v múzeách po celom Slovensku, ktoré sú súčasťou projektu. „Sme radi, že v tomto roku dávame príležitosť zúčastniť sa týchto programov aj deťom, ktoré túto možnosť doteraz nemali.,“ hovorí Rastislav Púdelka, generálny riaditeľ Slovenského národného múzea.

Deti

Program Brány času Bratislavy uzatvorí v piatok 12. 8. 2011 Slávnostná vernisáž detských prác vo výstavnom pavilóne Podhradie na Žižkovej 16 o 15:00 hod.

Zdroj: Slovenské národné múzeum
Publikoval: Redakcia GREGI.NET