Uvedenie nového veľkofilmu Filipa Renča LÍDA BAAROVÁ bude sprevádzať aj soundtrack s hudbou Ondřeja Soukupa.

Nový film režiséra Filipa Renča Lída Baarová bude uvedený do českých a slovenských kín 21.januára 2016. Deň po uvedení vyjde aj jeho soundtrack. Titulnú pieseň „Když tančí ďábel s andělem“ naspievala Lucie Bílá. Hudbu zložil Ondřej Soukup a text napísala Gabriela Osvaldová.

Jednu zo skladieb na soundtracku spieva aj predstaviteľka hlavnej úlohy, herečka Táňa Pauhofová. Dobové piesne sú na albume prepojené s filmovou hudbou, ktorú nahral Český symfonický orchester.

K titulnej piesni nakrútil Filip Renč i dobový videoklip, v ktorom Lucie Bílá stvárňuje prvorepublikovú hviezdu. Pri nakrúcaní klipu sa tak režisér vrátil do Hudobného divadla v Karlíne, kde sa do filmu Lída Baarová nakrúcalo niekoľko dôležitých scén.

Nová filmová pieseň je už piatou spoluprácou spojenia mien Bílá, Renč, Soukup a Osvaldová. Prvá sa odohrala v roku 1992 na klipe k piesni Requiem, ktorá sprevádzala film Requiem pro panenku a následne pri kontroverznom klipe k piesni Láska je láska. Obe skladby vyšli na albume Missariel, ktorý vtedy znamenal pre speváčku ale aj autorov významný posun v ich umeleckej kariére. Filip Renč neskôr nakrútil aj klipy k ich piesňam Zahrada rajských potěšení a Dalekohled.

Film Lída Baarová  je výpravná historická dráma o vzťahu českej herečky Lídy Baarovej s nacistickým ministrom propagandy Josephom Goebbelsom. Tabuizovaná love story z obdobia nástupu nacistov k moci v Nemecku v 30-tych rokoch minulého storočia, s osudovým povojnovým dopadom na herečkin život. Podľa skutočného príbehu ho podľa námetu a scenára Ivana Hubača nakrútil režisér Filip Renč (Requiem pro panenku, Rebelové, Román pro ženy, Hlídač č. 47…).

Slávnostná premiéra filmu bude na Slovensku 18. januára 2016 v Bratislave.

Ondřej Soukup je jedným z najúspešnějších českých skladateľov filmovej hudby. Na konte má množstvo ocenení, medzi ktorými sa vynímajú oscarový Kolja a České levy za Nejasnú správu o konci sveta a Tmavomodrý svět. Skomponoval hudbu aj k izraelskému filmu Intimate Grammar, ktorý získal cenu Tokyo Sakura Grand Prix.

Soundtrack Lída Baarová vychádza vo vydavateľstve Warner Music 22. januára 2016.

www.lidabaarovafilm.cz
https://www.facebook.com/lidabaarovafilm/?fref=ts

image1

Zdroj: pro:messa