UV_festival 2012: 17. – 19. augusta v obci Rohožník!

17. – 19. augusta sa pri obci Rohožník, v okrese Malacky, uskutoční multikultúrne podujatie UV_festival 2012. Dramaturgia UV_festivalu 2012 nie je žánrovo ohraničená, avšak je kladený dôraz na kvalitu a prijemnú atmosféru.
UV_festival 2012 je podporený medzinárodnou organizáciou Vyšehradský fond (visegradfund.org), vďaka čomu môže ponúknuť to najlepšie zo Slovenska, Maďarska, Poľska a Českej republiky. Okrem toho bude mať na festivale zastúpenie aj Ukrajina, Veľká Británia, či Nový Zéland.
Tento rok vystúpi až 40 hudobných zoskupení na čele s hviezdami ako Besh o droM (HU), Oszibarack (PL), Gerda Blank (NZ), Zapaska (UA), Nick Fisher (UK), Rara Avis (CZ), Puding pani Evlisovej, Chiki liki tu-a, Longital, Sto múch, Diego, Kvety Nikotínu, či Feelme a tradične úžasnú UV show predvedie hviezdne Duo Aratron Aspis.
UV_festival 2012 chce na Slovensko priviesť skúsených zahraničných umelcov a poskytnúť priestor pre konfrontáciu a vytvorenie spolupráce s našimi mladými talentovanými umelcami. Festival podporuje mladých začínajúcich umelcov nielen z oblasti hudby ale aj divadla a výtvarného umenia. Dáva príležitosť všetkým, ktorým chýba priestor na prezentáciu svojej tvorby, schopností a talentu. Umelci, ktorí z časových dôvodov nebudú môcť byť zaradení do oficiálneho programu, budú mať možnosť prezentovať sa v areáli festivalu. Každý návštevník festivalu dostane ku vstupenke hodnotiaci „UV_like“ a je iba na ňom, ktorému umelcovi ho dá. Umelec s najväčším počtom UV_like-ov získa jedinečnú príležitosť dostať sa na hlavné pódium a prezentovať sa pred všetkými návštevníkmi festivalu.
Na festivale bude možné okrem vystúpení hudobných skupín vidieť aj tvorbu výtvarných umelcov a divadelné predstavenia, navštíviť „kinečko“ s projekciami filmov, či stánky neziskových organizácií s prezentáciami ich činností a tematickými diskusiami, zapojiť sa do UV_jam session, alebo si oddýchnuť v čajovni, či zahrať si akčné a spoločenské hry. Pre našich najmenších bude vytvorený detský kútik.
UV_festival 2012 vyjadruje podporu a zdraví priateľský festival Beseda u Bigbítu (www.besedaubigbitu.cz) z Tasova (CZ), ktorý sa tento rok uskutoční 3. – 4. augusta.
Viac informácií na www.uvfestival.eu.
Zdroj: UV_festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET