Úspešní v spoločnom projekte i v sólových kariérach – 4 Tenori majú množstvo noviniek  

Obľúbená formácia 4 Tenori má za sebou mimoriadne úspešný rok. Získala Platinovú platňu Supraphonu za debutový album, dvakrát po sebe zaplnila pražské Fórum Karlín, v rámci vypredaného turné po Česku i Slovensku oslávila už svoj 100. koncert, podporila nadačný fond Be Charity a vydala druhý album, ktorý práve v týchto dňoch (podľa pravidiel IFPI-ČR) dosiahol štatút Zlatej platne.

Aj tohtoročný diár 4 Tenorov je už takmer úplne plný. Väčšina jarných a letných koncertov je vypredaná a záujem o ich vystúpenia prichádza i zo zahraničia. V januári zahájili sľubnú spoluprácu s Filharmóniou Bohuslava Martinů, v lete ich čaká špeciálne Hradozámecké turné po českých a slovenských nádvoriach a prijali tiež pozvanie do šou Královny popu i na festivaly: Sedmihorské léto, Festival Jaroslava Svěceného v Klášterci nad Ohří, Plaňanyfest a v septembri otvoria Hudobný festival v Kroměříži. Už teraz je takmer vypredaný ich vianočný koncert, ktorý sa uskutoční 15. decembra 2023 v pražskej Lucerne.

„Naším cieľom je rozdávať radosť a verím, že sa nám to darí. 4 Tenorom dávam termíny už na roky 2024 a 2025, kedy ich čakajú nielen ďalšie koncerty s Filharmóniou Bohuslava Martinů pod vedením dirigenta Leoša Svárovského, ale tiež prvé vystúpenie v Nemecku,“ uviedol producent zoskupenia Janis Sidovský.

Úspechy v spoločnom projekte i v sólových kariérach

Marian VojtkoPavel VítekMichal Bragagnolo a Jan Kříž tvoria úspešnú vokálnu formáciu už šesť rokov. Popri spoločnom projekte 4 Tenori sa im naďalej darí i v sólových kariérach. Jan Kříž sa momentálne pripravuje na februárovú premiéru legendárneho muzikálu Zpívání v dešti v Divadle Hybernia, Pavel Vítek sa v Divadle Lucie Bílé od apríla objaví v slávnej hudobnej komédii Slaměný klobouk, Michala Bragagnola čaká titulná úloha v muzikáli Leonarda Bernsteina Candide, ktorý v júni uvedie Divadlo J. K. Tyla v Plzni a Marian Vojtko pripravuje na október svoj narodeninový koncert Gala 50 v O2 Universum, kam si okrem svojich kolegov zo 4 Tenorov pozval celú plejádu ďalších hviezdnych hostí.

Aktuálne koncerty 4 Tenorov
5. marec – Olomouc / Moravská filharmonie Reduta
6. marec – Olomouc / Moravská filharmonie Reduta (pro velký zájem přidaný koncert)
8. marec – Vrchlabí
9. marec – Příbram / Divadlo A. Dvořáka
15. marec – Havlíčkův Brod / KD Ostrov
28. marec – Praha / Radiopalác
29. marec – Mělník
18. apríl – Pardubice / IDEON
20. apríl – Stochov / KD
27. apríl – Domažlice / MKS
8. máj – Brno / Národní divadlo
18. máj – Svitavy / Fabrika
23. máj – Žďár nad Sázavou / Dům kultury
26. máj – Jablonec nad Nisou / zahajovací koncert festivalu Jablonecké tóny
8. jún – Plzeň / Velká synagoga
03. júl – Klášterec nad Ohří / Festival Jaroslava Svěceného
16. júl – Kunice / Zámek Berchtold
11. august – Kuks / nádvoří Hospital Kuks
12. august – Moravská Třebová / zámek
20. august – Lednice / zámek
29. august – Nitra / hrad

Web: www.4tenori.cz
YouTube: www.youtube.com/@4Tenori
Instagram: www.instagram.com/4tenori_official

Zdroj: TS