Urban Market 2014 – Spring Edition: Oslava dizajnu, módy, architektúry, hudby a kreatívnej tvorby nielen zo Slovenska!

Jarná edícia Urban Marketu klope na brány Starej tržnice. Po premiérovom prvom „véštvorkarskom“ trhu, tohto roku, ktorý otvoril marketovú sezónu prichádzajú do Bratislavy opäť Visegrad Markets.

500x150_hlavny

Tento krát sa na prelome mesiacov máj a jún bude v Starej tržnici prezentovať samostatne Urban Market, ktorý oslávi tento rok už piate výročie svojho pôsobenia. Urban Market 2014 (Spring Edition) je súčasťou projektu Visegrad Markets v spolupráci s Alianciou Stará tržnica a koná sa v rámci a v spolupráci s festivalom DAAD | Dni Architektúry A Dizajnu. Urban Market 2014 (Spring Edition), Urban Market Friday Night, Urban Market Saturday Night to je spolu vyše 25 hudobných interpretov a k tomu cez 100 dizajnérov, architektov, módnych návrhárov a značiek nie len zo Slovenska.

Stará tržnica sa svojou históriou a v súčasnosti aj aktivitou organizovania kultúrnych podujatí stáva ohniskom diania dnešnej Bratislavy. Jej exkluzívna poloha a výnimočný industriálno-secesný vzhľad sú vynikajúcou bázou na konanie špičkových kultúrno-edukatívnych podujatí. Modulové členenie interiéru a možnosť využitia otvorených aj uzatvorených expozičných častí nahráva myšlienke organizovania marketov a iných vystavovateľských aktivít.

V rámci DAAD – Dni Architektúry a Dizajnu sa počas Urban Marketu uskutoční prehliadky súčasnej scény architektúry a dizajnu na Slovensku. OpenDesignStudio by tak malo ponúknuť 20 architektonických štúdií a ateliérov súčasnej slovenskej architektonickej scény od mien ako 2+2 ARCHITECTURE, BEEF ARCHITEKTI, JRKVC, TOITO ARCHITEKTI, VALLO SADOVSKY ARCHITECTS, NICE ARCHITECTS a iní.

Ďalšou zaujímavosťou je, že Čerstvé Ovocie a Slowatch si pre vás pripravili Slowatch-i-stan. Čo to je? Je to stan či nejaká krajina niekde na východe? Ide snáď o hudobný stage alebo ide o športovú udalosť? Slowatchistan je všetko toto a ešte oveľa viac. Slovač sme my tu všetci a to čo máme radi. Na Urban Markete nájdete v rámci Slowatch-i-stanu, hudobný stage kde vás budú po celý čas zabávať slovenské, srdcu blízke, kapely a djs. K hudbe sa budete môcť vyvaliť do tuli vakov alebo si zahrať pingpong. Po ruke bude k dispozícii, na osvieženie, aj bar – zóna Heineken Point s dizajnovým nábytkom. Čaká nás kopec pohody, zábavy a kapely ako Vec, Talkshow, Walter Schnitzelsson, Bad Karma Boy, Queer Jane, Saténové ruky a selekcia príjemných songov od Oný, Tomáša Hafnera, Baši Števulovej, Tomáša Slobodu, Bobsana a Slowatch-i-stan selectors.

Okrem toho výstavy súčasnej módy, kde sa predstavia Drevená Helena, plesové šaty Adeli Banášovej a výstava pod hlavičkou Fashion Urban Market: VO VÝKLADE, detské aktivity a samozrejme kopa zaujímavých a kreatívnych worksopov ale aj gastro zóna. Takisto nebudú chýbať pestré a kvalitné afterparties Urban Market Friday Night a Urban Market Saturday Night.

500x150_piatok

Urban Market Friday Night: ILLE (CZ) + Purist DJs + Woluux + Elections In The Deaftown + FVLCRVM + Jimmy Pé + RNGO + VJ Oliq

Piatok večer sa doma nesedí. Po prvom dni s dizajnom a módou na Urban Markete v Starej tržnici, výdatná porcia toho najlepšieho z tej najčerstvejšej a najaktuálnejšej hudby. Z Čiech sa predstaví kapela  ILLE, ktorá má tento rok 3 nominácie na hudobnú cenu Anděl, momentálne druhú najpredávanejšiu českú nahrávku a v hitparáde IFPI patria do TOP 20. Svoje úspechy ma za sebou a snáď aj pred sebou bratislavská kapela Purist, ktorá pripravuje debutový album. Pred istým časom nahrávali v špičkovo vybavenom štúdiu Red Bull v Kodani. tento krát sa predstavia v živom DJ sete spolu s ich novým bubeníkom a producentom Woluux.  Mladá, ambiciózna a talentovaná slovenská kapela Elections In The Deaftown sa pomaly prediera nad hladinu našich indierockových vôd, preto jej bez pochýb patrí veľká pozornosť. Pišta Kraľovič z kapely Nvmeri naživo predstaví svoj nový sólový projekt FVLCRVMktorý vydal pod vydavateľstvom Gergaz épečko Notch. Tento istý label má na svedomí aj 14 trackový album Jimmyho Pé Insomnia. Jimmyho hudobná produkcia je pestrá a čerstvá zmes. Tvorba má tendenciu znieť zádumčivo, na hranici medzi temnou a euforickou aktuálnou elektronikou. Vzišiel zo študentského rádia Tlis a dnes hráva v rôznych kluboch pod menom RNGO, posledný pán na holenie počas piatkovej noci. Celú atmosféru dochutí svojim vjingom VJ Oliq.

viac info: https://cerstveovocie.sk/clanok/urban-market-friday-night

500x150_sobota

Urban Market Saturday Night: Návraty (Beyuz + Tono S.) + Dynamo TEAM + FNTM (Ty Nikdy) + Emonoizboyz + Vili:am (PPE) + VJ Denzel

Horúca sobotňajšia noc! Po výdatnej dávke dizajnu a módy po druhom dni na Urban Markete v Starej tržnici, výdatná porcia dobrej hudby. Beyuz a Tono S. pokrstia svoj retro-experimentálny projekt  „Návraty„. Dynamo TEAM sa predstaví v najlepšej forme s novou koncertnou zostavou. Celý večer odštartuje broken-electro-punk-mutant-disco Vili:am z legendárnych PPE.FNTM, ktorého môžete na akciách najčastejšie počuť hrať hip hop, ktorý nepoznáte z televízie – od klasiky, cez experimenty až po úplné novinky sa ukáže tiež a nakoniec zábavu rozpumpujú do najvyšších otáčok super-dj-ské duo Emonizboyz. O vizuálnu stránku sa postará VJ Denzel. Zábava zaručená.

30.5. – 01.06.2014
Stará Tržnica, Námestie SNP, Bratislava
otváracie hodiny:
PIATOK: 16:00-22:00
SOBOTA: 11:00-22:00
NEDEĽA: 11:00-19:00

https://cerstveovocie.sk/clanok/urban-market-saturday-night
www.cerstveovocie.sk
https://www.facebook.com/cerstveovocie
www.urbanmarket.sk
https://www.facebook.com/urbanmarketofficial

Afterparties (KC Dunaj, Nedbalova 3):
30.05.2014 / 20:00 / Urban Market Friday Night: ILLE (CZ) + Purist DJs + Woluux + Elections In The Deaftown + FVLCRVM + Jimmy Pé + RNGO + VJ Oliq / vstupné: 5€
31.05.2014 / 20:00 / Urban Market Saturday Night: Návraty (Beyuz + Tono S.) + Dynamo TEAM + FNTM (Ty Nikdy) + Emonoizboyz + Vili:am (PPE) + VJ Denzel / vstupné: 5€

All accesss ticket: 8€ (limited edition) – predpredaj.sk

Urban Market 2014 (Spring Edition)

Zdroj: Urban Market