Uprising Winter Edition: skončil v plameňoch!

Bratislavskí hasiči dostali hlásenie o požiari v nedeľu v skorých ranných hodinách, 15 minút pred treťou hodinou. „Na miesto požiaru sme vyslali 15 jednotiek hasičov zo všetkých bratislavských staníc, čo je približne 25 príslušníkov,“ povedal operačný dôstojník hasičov. Hoci zásah hasičov bol rýchly, podstatná časť budovy zrekonštruovaného „Ružového hradu“ v bývalej Cvernovke sa ocitla v plameňoch.


„Po vypuknutí požiaru ľudia v panike utekali von. Niektorí sa nevedeli dobre orientovať a bolo im treba pomáhať. Našťastie je iba jeden ľahko zranený, ktorého ratovali hasiči záchranári,“ povedal jeden z účastníkov koncertu „Uprising Winter Edition 2011“. Program, v ktorom účinkovali slovenské aj zahraničné hudobné skupiny, začal v sobotu o 18. hodine a mal trvať do 5. hodiny nedeľného rána.


Spôsobila požiar mladá žena?


Viacerí účastníci koncertu, ktorí vybehli na ulici, tvrdia, že požiar spôsobila mladá žena. „Nechtiac padla na propán-butánovú fľašu, ktorá bola hadicami pripojená k ohrievaču vzduchu. Hadica sa uvoľnila a začala horieť stena,“ povedal mladý muž, ktorý bol na koncerte. Potom nastala krik, panika a útek ľudí von. Viacerí si nestihli zobrať ani osobné veci.


Presnú príčinu požiaru budú zisťovať hasiči. Dá sa očakávať, že prípadom sa bude zaoberať aj polícia.


Požiare na diskotékach a na koncertoch


November 2011 – Neznámy podpaľač vnikol do objektu diskotéky na Továrenskej ulici v Dubnici nad Váhom (okres Ilava). Pri požiari bolo zničené vnútorné zariadenie, elektroinštalácia, hliníkový strop a iné veci. Škoda

je 150-tisíc eur.



Júl 2011 – Na koncerte a americkom Dallase vypukol požiar blízko pódia počas koncertu barbadoskej hviezdy Rihanny. Požiar spôsobila pyrotechnika.


December 2009 – Najmenej 101 ľudí zahynulo a ďalších 130 sa zranilo pri výbuchu v nočnom klube v ruskom meste. Perm neďaleko pohoria Ural. Ľudia sa udusili,a alebo boli ušliapaní v panike, ktorú vyvolal požiar v preplnenom podniku.


Marec 2009 – V Snine cez pomocou neznámej horľaviny podpaľač zapálil strechu, od ktorej sa plamene rozšírili do vnútorných priestorov diskotéky. Škodu odhadli na na najmenej 133 000 eur.


Zdroj: cas.sk
Publikoval: Redakcia GREGI.NET