Uprising Reggae Festival v lete oslávi 5 rokov!

Zdá sa to neuveriteľné, ale festival Uprising je tu s nami už 5 rokov. Za tento čas prešiel veľmi dlhú cestu. Našiel si svoje neodmysliteľné miesto na kultúrnej mape Slovenska a celej Európy.


Minulý rok sa zapísal medzi 40 najlepších európskych festivalov. Priniesol na Slovensko množstvo významných interpretov a hviezd zo sveta reggae, dancehall, hiphop, dub, dubstep a urban & world music a návštevníci sa mu za to každým rokom odvďačili čoraz väčšou účasťou.

Irie Revoltes

V lete, 24. a 25. augusta, oslávi Uprising na bratislavských Zlatých pieskoch svoje prvé jubileum a sľubuje fantastický program, energiu a zábavu. Nasvedčuje tomu dlhoočakávaný prvý ohlásený headliner, jamajsko-americký interpret Tarrus Riley, aktuálna špička svetovej reggae scény, charizmatický spevák a geniálny textár. Na konte má tri úspešné albumy, množstvo hitov a hodnotné ocenenia od Reggae Academy Awards a EME Awards ako Umelec roka, Spevák roka, Kultúrny umelec roka, Skladba roka, Najlepší reggae song roka, či Ocenenie za prínos do hudby. Na Uprisingu vystúpi s The Blak Soil Band, kapelou legendárneho jamajského saxofonistu Deana Frasera. Očakávať môžete naozajstnú hudobnú lahôdku, ktorú si zaručene zamilujete.

Tarrus Riley

Druhým ohláseným vystupujúcim je nemecká kapela, ktorá si už pred rokmi podmanila hlavné pódium a všetkých návštevníkov Uprisingu Irie Revoltés. Pre obrovský záujem fanúšikov ich Uprising opäť pozval rozvibrovať celé Zlaté piesky.

Dôležitou informáciou, ktorá určite poteší fanúšikov Uprisingu, je spustenie predaja vstupeniek na festival už 2. apríla. Prvých 300 permanentiek je v predaji za skvelú cenu 17 Eur, po ich vypredaní cena stúpne na 23 Eur. Vstupenky sú v predaji prostredníctvom Ticketportalu.

UprisingBanner

Zdroj: Uprising Reggae Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET