Uprising Reggae Festival 2011: Maorské ostrovné roots reggae!

Tento rok sa Uprisingu podaril mimoriadny úspech. Po štyroch rokoch prijala pozvanie na festival jedna z najúspešnejších novozélandských skupín KATCHAFIRE. Táto čislo naorská skupina známa svojou hlbokou a prenikavou hudbou plnou pozitívnych vibrácií si postupne podmanila celý Južný Pacifik od Nového Zélandu, Austrálie, Fiji, Novej Caledónie až po Havaj.

Katchafire

Hudba Katchafire v sebe spája prvky roots reggae, soulu, r´n´b a jazzu s výraznou dychovou sekciou a harmonickými vokálmi. Dokopy vydali štyri albumy. Už ich debutový album „Revival“ sa stal v roku 2002 najpredávanejším na Novom Zélande. Podobný úspech čakal aj ich druhý album „Slow Burning“ v roku 2005. O dva roky neskôr nasledoval ich ďalší album nazvaný „Say What You´re Thinking“, ktorým si získali silnú základňu fanúšikokv v Amerike i na našom kontinente. Momentálne svetu predstavujú svoj nový album „On the Road Again“, ktorým si prídu získať aj slovenské publikum.

Na festivale Uprising sa tak 26. – 27. augusta uskutoční slovenská premiéra tejto jedinečnej skupiny. Príchod Katchafire do Európy z ďalekého Nového Zélandu bol iniciovaný hlavne kvôli Uprisingu a ich ostrovné roots reggae bude pre Slovákov nezabudnuteľným zážitkom. Z množstva ďalších zahraničných interpretov sa môžete tešiť aj na mená ako Gentleman (Nemecko), Capleton (Jamajka), Lutan Fyah (Jamajka), Foreign Beggars (Veľká Británia), Looptroop Rockers (Švédsko), Eastwest Rockers (Poľsko) a Mungo´s Hifi (Škótsko). Permanentky na festival je možné zakúpiť prostredníctvom siete Ticketportal za aktuálnu cenu 25 Eur.

www.uprising.sk
www.facebook.com/uprisingreggaefestival

Uprising 2011

Zdroj: Uprising
Publikoval: Redakcia GREGI.NET