Uprising privíta ďalšiu legendu. Do Bratislavy prídu The Skatalites.

Program najväčšieho reggae festivalu v strednej Európe sa rozrástol o The Skatalites, jamajskú legendu a zakladateľov ska štýlu. 

Tradične na záver leta a letných prázdnin sa vďaka festivalu Uprising mení hlavné mesto na najvyhľadávanejšiu turistickú destináciu. Okrem množstva domácich fanúšikov ho každoročne navštívia aj tisícky zahraničných milovníkov hudby a festivalov. Inak tomu nebude ani tento rok na už siedmom ročníku festivalu, do program ktorého dnes pribudlo nové meno. Do zoznamu vystupujúcich na Uprisingu 2014 sa zapisuje ďalšia jamajská legenda a kultová formácia, The Skatalites.

https://youtu.be/O9HyXc4e7Qc

The Skatalites, jamajská obdoba kubánskeho Buena Vista Social Club, sa po 5 rokoch vracia na Slovensko, aby s nami oslávili 50. výročie svojho vzniku.  Táto pozoruhodná kapela sa začala formovať v 50-tych rokoch minulého storočia. Na jar ‘64 vydali svoj debutový album pod názvom Ska Authentic, vďaka ktorému boli korunovaní za zakladateľov nového hudobného štýlu – Ska.

Počas svojej existencie si skupina prešla niekoľkými rozpadmi, úspešnými albumami či úmrtiami členov, ktoré poznačili ich tvorbu. Najviac sa zameriavali na domáce publikum, neskôr expandovali i do Anglicka, v ‘88 odohrali svoj prvý koncert v Spojených štátoch a v ‘92 sa konečne objavili aj na koncertnej šnúre v Európe. Odvtedy je ich fantastický mix žánrov ako jazz, mento, calypso a R&B vyhľadávanou atrakciou všetkých veľkých festivalov.

Na siedmom ročníku festivalu Uprising, ktorý sa v Bratislave uskutoční 22. a 23. augusta, vystúpia okrem The Skatalites aj Jimmy Cliff, Collie Buddz a Gentleman’s Dub Club. Už čoskoro sa môžete tešiť aj na ďalšie zvučné mená a pokiaľ ešte nemáte lístok, kúpite ho v sieti Ticketportal, alebo priamo na domovskej stránke festivalu www.uprising.sk.

FB event: https://www.facebook.com/events/295959217225652

Zdroj: Uprising