UPDATE KAPEL #7: Druhou polovinu sestavy Brutal Assaultu rozjíždí Fleshgod Apocalypse, Municipal Waste nebo Red Fang.

Ještě doznívají reakce po oznámení legendárních Mercyful Fate a Brutal Assault se co do výčtu interpretů s novým rozšířením sestavy přehoupl do druhé poloviny.

Začněme s neotesanými crossover thrashery MUNICIPAL WASTE, kteří se zhlédli v osmdesátkách. Rozpálí vás rychlá tempa, úsečné zpěvy a poctivá dávka zběsilého thrashujícího rokenrolu. Nejinak tomu bude u muziky Billyho Milana a jeho M.O.D., který ke svému hraní říká „Kdyby to byla práce, nenáviděl bych to,” takže zazní i hitovky z debutu S.O.D. „Speak English Or Die”. A v párty módu zůstaneme i do třetice. Nepochybujeme, že během setu stonerových RED FANG pivo poteče proudem a mohutný moshpit rozkýve i samotné podium.

Pořádek si určitě sjednají i DARKEST HOUR, kteří rovněž slaví pětadvacetiny. Zkušení z malých i velkých pódií v polovině 90. let stáli u obrody amerického metalu a vzniku metalcore vlny. Symfonické muziky na našich pódiích pohledáte. O to spíš to musí stát za to. Nepochybujeme, že kdysi deathmetaloví FLESHGOD APOCALYPSE s novou deskou „Veleno“, která posunula hranice extremity symfonické hudby zas o kus dál, jsou přesně tím příkladem.

Žánrovou proměnu za sebou mají i EXHUMED. Původně goregrindové komando si sice ponechalo své řeznické zástěry s výšivkou „Gore Metal“, ale nakonec se jim osudným stal death metal postavený na grindcore základech. U death metalu zůstaneme. Pro svou až punkem načichlou formu old schoolu jsou velebeni NECROT, stejně ceněni jsou SOREPTION. Švédská strojovna sice hraje jeho technickou odnož, ale tak neuvěřitelně hrubou a chladnou, že vám její cyber zvuk promění srdce v kámen.

PENTAGRAM budou zajisté jedna z nejstarších, na festivalu vystupujících kapel. Vznik se datuje až do neuvěřitelného roku 1971 a jsou tak spolu se Saint Vitus a Trouble jedněmi z těch původních doom kapel, které se vyvinuly ze zvuku Black Sabbath. Můžeme v jejich případě snad nepoužít termín legendy? I black metal dánských DENIAL OF GOD vyznává původnost a odkazuje se k Venom, Mercyful Fate, Bathory, Celtic Frost a dalším. Silně u nich ale promlouvá melodika. I VALKYRJA se odevzdává melodiím, ale jinak je tento kytarově propracovaný black ze Švédska plně ukotven v současném zvuku.

Kapely updatu #7: Darkest Hour, Denial Of God, Exhumed, Fleshgod Apocalypse, M.O.D., Municipal Waste, Necrot, Pentagram, Red Fang, Soreption, Valkyrja

Vstupenky: https://shop.brutalassault.cz/
FB event: https://www.facebook.com/events/493050868165392

Seznam dosud zveřejněných kapel: 1914, THE AGONIST, ALCEST, ARCTURUS, AS I LAY DYING, ASPHYX, ATARI TEENAGE RIOT, AUTHOR & PUNISHER, BENIGHTED, BEYOND CREATION, BLOOD INCANTATION, BLOODBATH, BUTCHER BABIES, CATTLE DECAPITATION, CRADLE OF FILTH, DARK FUNERAL, DARKEST HOUR, DENIAL OF GOD, DESPISED ICON, DEVIN TOWNSEND, DRACONIS INFERNUM, EVOKEN, EXCREMENTORY GRINDFUCKERS, EXHORDER, EXHUMED, FEVER 333, FLESHGOD APOCALYPSE, FRONT LINE ASSEMBLY, FRONTIERER, FUELED BY FIRE, HAVOK, HENTAI CORPORATION, IMPERIAL TRIUMPHANT, KATATONIA, KVELERTAK, LIFE OF AGONY, MANES, MASS INFECTION, MAYHEM, ME AND THAT MAN, MELT-BANANA, MERCYFUL FATE, M.O.D., MUNICIPAL WASTE, MYRKUR, MYSTICUM, NAILED TO OBSCURITY, NECROPHOBIC, NECROT, NOCTURNUS AD, OBITUARY, OTTONE PESANTE, PARADISE LOST, PENSÉES NOCTURNES, PENTAGRAM, PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS Performing A Vulgar Display Of PANTERA, PSYKUP, RAZOR, RED FANG, RING OF SATURN, SACRED REICH, SHADOW OF INTENT, SIGH, SOEN, SOREPTION, STATIC–X, STRIGOI, SUFFOCATION, TERROR, TOXIC HOLOCAUST, UADA, VADER,VALKYRJA, VENOM, WHILE SHE SLEEPS, WORMROT

Zdroj: Obscure Promotion