UPDATE KAPEL #6: „Nebezpečné setkání“ na Brutal Assaultu.

Neexistuje mnoho kapel, které jsou tak zásadní jako MERCYFUL FATE. Na začátku 80. let položili základy „true“ metalu, stáli u kolébky vznikající první vlny black metalu reprezentované především Venom, Bathory nebo Hellhammer, ale jejich dopad je dodnes pociťován široko daleko napříč spektry od hlubokého undergroundu po titány jakými jsou Metallica nebo Slayer.

MERCYFUL FATE vydali v 80. letech tři klíčové nahrávky: eponymní EP (přezdívané fanoušky „Nuns Have No Fun“) a alba „Melissa“ a „Don’t Break the Oath“. Těmito si vytvořili v metalovém undergroundu neotřesitelné postavení a jimi položili základy pro novou odnož heavy metalu, která vyústila později až v black metal v podobě, jak ho známe dnes.

Zjednodušeně řečeno, od doby, co kodaňské kvinteto vedené ohromujícím falsetem a démonickými přednesy corpse-paintem „pomalovaného“ frontmana Kinga Diamonda spojilo nakažlivé kytary nové vlny britského heavy metalu se satanskou estetikou a okultními tématy v neuvěřitelně zvučných textech, už svět nikdy nebyl jako dřív. Ojedinělý, pekelně znějící riffing kytaristů Hanka Shermanna a Michaela Dennera spolu se zvonivou basou nedávno zesnulého Timiho Hansena a neúprosným bubnováním Kimiho Ruzza navždy změnily heavy metal a život celých generací nás černooděnců.

A nyní, více než 40 let od vzniku a 20 let od posledního regulérní koncertní aktivity kapely, se dánské hvězdy vracejí a znectí pódia vybraných metalových svátků svojí živelnou přítomností, a to včetně nového materiálu. Fanoušci Brutal Assaultu budou mít jedinečnou možnost popřít všechny svátosti spolu s MERCYFUL FATE v čele s metalovým polobohem Kingem Diamondem při show, která v historii festivalu nemá obdoby.

Po účasti Motörhead a Slayer na Brutal Assaultu vám tak plníme další z dlouhodobých snů.

Come, come to the Sabbath!

Vstupenky: https://shop.brutalassault.cz/
FB event: https://www.facebook.com/events/493050868165392

Seznam dosud zveřejněných kapel: 1914, THE AGONIST, ALCEST, ARCTURUS, AS I LAY DYING, ASPHYX, ATARI TEENAGE RIOT, AUTHOR & PUNISHER, BENIGHTED, BEYOND CREATION, BLOOD INCANTATION, BLOODBATH, BUTCHER BABIES, CATTLE DECAPITATION, CRADLE OF FILTH, DARK FUNERAL, DESPISED ICON, DEVIN TOWNSEND, DRACONIS INFERNUM, EVOKEN, EXCREMENTORY GRINDFUCKERS, EXHORDER, FEVER 333, FRONT LINE ASSEMBLY, FRONTIERER, FUELED BY FIRE, HAVOK, HENTAI CORPORATION, IMPERIAL TRIUMPHANT, KATATONIA, KVELERTAK, LIFE OF AGONY, MANES, MASS INFECTION, MAYHEM, ME AND THAT MAN, MELT-BANANA, MERCYFUL FATE, MYRKUR, MYSTICUM, NAILED TO OBSCURITY, NECROPHOBIC, NOCTURNUS AD, OBITUARY, OTTONE PESANTE, PARADISE LOST, PENSÉES NOCTURNES, PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS PERFORMING A VULGAR DISPLAY OF PANTERA, PSYKUP, RAZOR, RING OF SATURN, SACRED REICH, SHADOW OF INTENT, SIGH, SOEN, STATIC–X, STRIGOI, SUFFOCATION, TERROR TOXIC HOLOCAUST, UADA, VADER, VENOM, WHILE SHE SLEEPS, WORMROT

Zdroj: Obscure Promotion