U Sunflower Caravan je to Alright.

ražské trio Sunflower Caravan vypustila do světa v pořadí druhou skladbu z jejich chystané a dlouho očekávané studiové desky nazvané Corners. Video ke skladbě vytvořil frontman a dvorní skladatel kapely, Andy Cermak. Podtitul doma natočených záběrů zní „quarantine video“, jelikož vznikaly v podmínkách nejrozsáhlejších omezení v průběhu aktuální virové krize. Ve své improvizované podobě má nový videoklip v dnešní době zejména potěšit skalní fanoušky Sunflower Caravan.

Kapela o nově vydaném singlu prohlásila: Píseň Alright je, co do doby vzniku, asi nejstarší skladbou z naší připravované desky. Už s námi zažila několik koncertů, zkoušek a zvukovek a ukázala se jako silná skladba, protože s námi vydržela až do nahrávání třetího alba. Vnímáme ji jako jeden ze stavebních kamenů desky. Je jednou z nejromantičtějších a nejpopovějších ze všech chystaných songů. Ve skladbě se objevuje smyčcový kvartet, který jsme navrstvili tak, aby zněl jako větší smyčcové těleso. Naplno se ukáže hned v úvodní hymnické melodii, která se nese dále celou skladbou.

Text skladby je postaven na představě člověka, který prochází nějakým těžkým obdobím, zřejmě rozpadem milostného vztahu, a potřebuje to ze sebe dostat. Na přímo tak říká–zpívá přesně to, co v ten daný moment cítí. Refrén pak můžeme chápat optimisticky, jako že vše je vlastně v pohodě, případně jako ironii, když vám někdo říka že všechno bude v pořádku, ale vy to v tu chvíli vnímate uplně jinak – bolestně.

V době karantény, kterou jsem trávil se svou ženou v našem půdním žižkovském bytě, kde mám také domácí studio, mě jednoho dne při pohledu na západ slunce ze zimní zahrady napadlo natočit domácí klip k nějaké naší písni.“ Sděluje frontman, klávesista a zpěvák kapely Andy Cermak a ke vzniku videoklipu dodává. „Z naší zimní zahrady je pohled přímo na Žižkovskou věž a okna směřují na západ. Řekl jsme si že by stačil iPhone, kameramanka v podobě mé ženy a hlavní roli by obstaralo slunce, které budu já, sedící na okně, různými pohyby zakrývat. Na okně je zavěšená síť, ještě po minulých vlastnících bytu, kteří měli kočky a báli se, aby jim jeden z jejich miláčků oknem nevyskočili. Síť nakonec posloužila jako jakýsi symbol mříže, klece, ve které jsme v době karantény tak trochu všichni byli zavřeni a toužili jsme po slunci. Video k písni Alright tedy vnímáme jako gesto sounáležitosti se všemi lidmi, kteří svízelnou situaci minulých týdnů vnímali jako – do jakékoliv míry – vězení, v němž byli uzavřeni před okolním nejistým světem.“

Kapela Sunflower Caravan 31. ledna vydala první singl nazvaný Kind of Happy. Skladba Kind of Happy se silnou, chytlavou basovou linkou nabízí energickou porci pop rocku. Vydání singlu doprovodil klip od režiséra Ondřeje Urbance.

Kdo: Sunflower Caravan
Skladba: Alright
Link: https://bit.ly/SCalright
Video: https://youtu.be/tsN2-Kardls

Zdroj: TS