Tublatanka zakončí megaúspešné česko-slovenské turné k 40. výročiu kapely koncertom v Bratislave!

Skupina Tublatanka má za sebou fantastický rok plný koncertov a noviniek. Veľké česko-slovenské turné 40 rockov Dobrí priatelia tour zahŕňalo 15 slovenských a 13 českých miest. Posledný koncert oslavného turné k 40. výročiu založenia skupiny odohrajú Maťo Ďurinda, Juraj Topor a Peter Schlosser už zajtra v MMC klube v Bratislave. Pre fanúšikov si kapela pripravila vianočné prekvapenie!

40 rokov na scéne, 12 štúdiových albumov a množstvo megahitov ako Pravda víťazí, Žeravé znamenie osudu, Láska, drž ma nad hladinou, Šlabikár, Skúsime to cez vesmír či Dnes. To je kultová skupina Tublatanka, ktorá to zajtra odpáli na domácej pôde v Bratislave.

„Bratislavský MMC klub je našim obľúbeným klubom a stal sa už tradičným miestom pre koncerty Tublatanky, pretože je v ňom dobrý zvuk a atmosféra. Na koncerte zahráme 20 piesni a chystáme aj prekvapenie. Pridáme aj krásnu slovenskú koledu, keďže je advent a blížia sa Vianoce,“ prezradil frontman Maťo Ďurinda.

Okrem koncertovania stihla kapela v tomto roku vydať nový CD a LP album Uprostred chaosu s pätnástimi novými piesňami. Okrem toho jej vyšlo v reedícii vydavateľstva Opus prvých šesť albumov na vinylových LP platniach a CD nosičoch z osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia. Najradšej má však Tublatanka stretnutia so svojimi fanúšikmi.

„Odohrali sme dvadsaťosem koncertov v športových halách a som rád, že máme zapálených  a verných fanúšikov našej hudby. Teším sa, že pribudlo aj mnoho mladých ľudí, ktorí si nás prišli vypočuť na koncerty. Chceli sme im dať maximum na našich vyše dvojhodinových koncertoch. Som rád, že odchádzali domov spokojní a s dobrým pocitom – ako nám mnohí píšu. Ďakujem všetkým fanúšikom Tublatanky za dlhodobú priazeň. Naša skupina bude robiť hudbu ďalej a do budúcnosti máme mnoho plánov, na ktoré sa tešíme,“ sľubuje Maťo Ďurinda. 

Teraz posiela Tublatanka do sveta rádiosingel  Rieka života. K tejto piesni nakrútila kapela emotívny videoklip, ktorý zachytáva atmosféru živých  koncertných vystúpení na turné  40 rockov Dobrí priatelia tour. Hudbu k melodickej rockovej balade zložil basový gitarista Juraj Topor a text k piesni napísala manželka Maťa Ďurindu, Mirka Ďurindová. 

„Zaujímavosťou na tejto piesni je, že to bola pôvodne inštrumentálna skladba bez spevu, ktorej krásna melódia bola hraná na gitare. Mne sa tá Ďurova  inštrumentálka veľmi páčila a cítil som, že ju túžim mať v spievanej podobe s citlivým lyrickým  textom. A tak som prehovoril Ďura Topora, aby sme z nej spravili  spievanú pesničku a zaradili ju na nový album Uprostred chaosu,“ spomína Maťo Ďurinda. 

Pieseň Rieka života aj celý nový album Uprostred chaosu je dostupný na  všetkých streamovacích platformách ako Spotify, Tidal, Apple Music, Itunes a množstve ďalších aplikácií. Hity z albumu zaznejú aj na záverečnom koncerte turné 6.12. 2023 v MMC v Bratislave. Vstupenky si môžete kúpiť tu: https://www.ticketportal.sk/event/TUBLATANKA-zaverecny-koncert-ku-40-vyrociu-vzniku

Všetky informácie nájdete na https://www.tublatanka.sk/oficialna-webova-stranka/

Zdroj: NK Factory
Foto: koncertné: Milan Šútor, ostatné: Lucia