Tublatanka šíri v klipe „Nový vírus“!

Rockeri zo slovenskej legendárnej kapely Tublatanka nakrúcali po dvoch rokoch nový videoklip! Obrazovú podobu dostala aktuálna skladba „Nový vírus“. Pieseň je z čerstvo vydaného výberového albumu Najväčšie hity No. 3 „Cítim sa fajn“.

Skupina Tublatanka má na konte desiatky úspešných klipov. Teraz nastal ten správny čas, aby po dvoch rokoch pripravili nový! Filmové dielo na skladbu „Nový vírus“ sa nakrúcalo v štúdiách Atlantis na Kolibe.

Tublatanka

„Nový vírus sa šíri medzi ľuďmi… Pointou tejto skladby je kritika konzumnej spoločnosti. Chceli sme poukázať na to, že v spoločnosti sa prehlbujú rozdiely medzi bohatými a chudobnými a stredná vrstva sa vytráca. V dnešnej spoločnosti ide mnohým ľuďom o prestíž a vytráca sa z nich ľudská duša a cit.“ Vysvetľuje pointu piesne Maťo Ďurinda.

Charizmatický frontman Tublatanky Maťo Ďurinda s nakrúcaním klipov nemá problém. „Predsa už len za 29 rokov rokov Tublatanky som si pred kamerou zvykol. Ale vždy keď príde kamera, tak človek znervóznie a začne sa príliš kontrolovať a nespráva sa prirodzene. Dnes pred nakrúcaním som si pozeral text skladby a bol som pripravený. Ale to som si len myslel, pred kamerou sa mi zrazu začal z hlavy vytrácať…“ S úsmevom komentuje líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

Tublatanka si dáva záležať, aby jej klipy neboli len o hudbe, ale aby vyjadrovali aj názor a myšlienky skupiny. O obsahu klipov sa dohadujú všetci členovia kapely. „Tentokrát bude výsledný obraz klipu pre nás prekvapením, protože pán kameraman a režisér všetko doupravujú v štúdiu efektami. Pred kamerou sa cítim fajn, po tých rokoch s Tublatankou je to už zábava.“ Vysvetľuje basgitarista Juraj Topor.

Tublatanka si za producenta klipu vybrala Tibora Pataya, za kameru sa postavil Július Šimlovič.  Réžie sa ujal Jozef Koháry, ktorý už spolupracoval s Máriou Čírovou, Annou Veselovskou, Martinom Harichom či skupinou Hex.

Tublatanka

„Klip bude hlavne postprodukčne upravený, plný imidžových záberov… S Tublatankou spolupracujem po prvý krát. Skvelo sa s nimi pracuje, chalani sú disciplinovaní a záleží im na výsledku…“ Opisuje nakrúcanie režisér klipu Jozef Koháry.

Skladba „Nový vírus“ je bonusom na výberovke Najväčšie hity No. 3 „Cítim sa fajn“, ktorá vyšla len před pár dňami. Výberový album obsahuje 19 energických rockových piesní Tublatanky od roku 1994 až po súčasnosť. Presne v roku 1994  prišiel do skupiny spevák a gitarista Dodo Dubán. Na výberovke preto nechýba hit „Pieseň pre Doda“ na pamiatku kolegu a kamaráta, ktorý tragicky zahynul. CD obsahuje aj skvelý duet Doda s Maťom v piesni  „Bez Tvojej lásky“ a hity  „Šikmooká“,“ Zostaň so mnou“ a ďalšie rockové pecky z albumov „Znovuzrodenie“, „Pánska jazda“, „Patriot“ a „Svet v ohrození“.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Tibor Patay