Tublatanka mala rande so svojim mestom, spieval s ňou vypredaný bratislavský klub MMC!

Skupina Tublatanka mala rande so svojim mestom! V rámci turné k 30. výročiu založenia kapely odohrala koncert v Bratislave, kde s ňou spieval vypredaný klub MMC! Maťo Ďurinda, Ďuro Topor a Peter Schlosser predviedli dvaapolhodinový dokonalý rockový nášup plný hitov. Basgitarista Ďuro Topor si v nasadení hry dokonca zranil nohu!

Rockeri v dokonalej forme, fantastická atmosféra a vypredaný klub! Tak vyzeral bratislavský koncert skupiny Tublatanka, ktorá oslavuje 30 rokov na hudobnej scéne špeciálnym výročným turné. Maťo Ďurinda, Ďuro Topor a Peter Schlosser valcujú svojimi hitmi Česko aj Slovensko. V Bratislave si dali rande so svojim mestom a spieval s nimi preplnený klub MMC!

„Mal som veľmi dobrý a zároveň sentimentálny pocit. Do týchto priestorov som chodil ako malý chlapec s rodičmi. Bolo to kedysi kino Dukla, kam som chodil na všetky obľúbené filmy. Teraz som sa dostal pred toto plátno. Bratislava je moje rodné mesto a všetky koncerty, ktoré sme tu odohrali si dobre pamätám. Koncert v Bratislave je pre mňa vždy nová skúsenosť a ešte o trochu väčšia zodpovednosť.“ Konštatuje líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

Tublatanka je vo výbornej forme a fanúšikom naservírovala dokonalý dvaapolhodinový rockový nášup. Zahrala nové skladby, ale aj všetky najväčšie hity. Preplnený klub si zaspieval aj skladby z úplne prvého albumu Tublatanky „Kúpim si kilo lásky“, „Dajte mi na to liek“, „Priateľ“ a „Šlabikár“! Basgitarista Ďuro Topor hral s takým nasadením, že si zranil nohu.

https://www.youtube.com/watch?v=uP19OpgDjbA

„Počas môjho sóla na basovú gitaru, keď som sa poriadne rozbehol, tak mi niečo prasklo v lýtku. Už mám podobnú skúsenosť, pri futbale mi odišiel krížový väz v kolene. Takže sa obávam, že aj teraz mám niečo odtrhnuté… Štípe ma to až v očiach. Takže som zvyšok koncertu kríval a idem rovno k ortopédovi.  Dúfam, že to neohrozí ďalšie koncerty. Inak sa mi hralo super. Mám radosť, že prišlo aj veľa ľudí z Topoľčian, z môjho rodného mesta.“ Prezradil basgitarista Ďuro Topor.

Tublatanka si na turné pozvala aj hostí – sláčikové kvarteto Adventure Strings. Spolu zahrali megahity „Matka“ alebo „Pravda víťazí“. Na bratislavský koncert zavítali aj kolegovia, ktorí stáli pri začiatkoch Tublatanky.

„Potešil som sa, že prijali pozvanie basový gitarista a spevák Paľo Horváth. Na koncert sme pozvali aj nášho textára Martina Sarvaša s rodinou. Dúfam, že im chutilo naše víno značky Tublatanka. Ďuro Topor je fajnšmeker a dal urobiť špeciálne vína k 30. výročiu Tubatanky. Ďuro Černý je chorý, takže nemohol prísť. Ale koncert si užil bubeník Martin Uherčík, ktorý s nami hral v kapele päť rokov.“ Tešil sa Maťo Ďurinda.

Tublatanka dokázala, že aj po 30-tich rokoch je v dokonalej forme! Bubeník Peter Schlosser predviedol brilantné energické sólo.

„Sóla som doteraz väčšinou improvizoval, ale na toto turné som si pripravil s Ďurom špeciálne prelínacie sekcie. Reakcie ľudí sú výborné. Bratislavský koncert bol famózny, aj čo sa týka atmosféry aj pocitu z hrania.“ Nadšene opisuje bubeník Peter Schlosser.

Natrieskaný klub celý čas spieval s kapelou. Publikum všetkých vekových kategórií ovládalo naspamäť balady „Láska drž ma nad hladinou“ „Nekonečná pieseň“ aj hymny „Loď do neznáma“, „Žeravé znamenie osudu“, „Skúsime to cez vesmír“  alebo „O nás“.

„Veľmi si vážim, že nám fanúšikovia na celom turné vytvorili fantastickú atmosféru. Napriek chladnejšiemu počasiu prišli aj do amfiteátrov v Pezinku a v Martine. Veľmi sa teším, že sa nebáli zimy a naplnili veľké vonkajšie priestory. Teraz sa presunieme do Česka a potom sa vrátime do Levíc a do Trenčína a tešíme sa na pokračovanie.“

Tublatanku si nenechajte ujsť ešte na 5-tich koncertoch po Slovensku aj Česku. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Turné 30 rockov Tublatanky
31.10. Brno  Sportovní hala Vodová
01.11. Zlín – Sportovní hala Euronic
13.11. Praha Incheba Aréna
21.11. Levice Športová hala
29.11. Jindřichúv Hradec  KC Jitka
26.12. Trenčín – Špecial Piano klub

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Patrik Ratajský