Trojky vypouští do světa svůj první videoklip. Věnují ho všem Instagramovým královnám.

Electro-popové duo Trojky konečně odtajňuje svůj první videoklop k singlu IQ! Dvojice hudebníků ve složení Veronika Kratochvílová (LUS3) a Aleš Zenkl (Michal Hrůza, Meky Žbirka, Space Junkie, Tichá dohoda) vypouští do světa barevný a rozjuchaný videoklip, ve kterém sdílí svůj názor na umělý a „dokonalý“ svět Instagramu.

„Za filtrem smíš se smát“, je jedním z mnoha vzkazů, které posílají Instagramovým královnám a jejich followerům. Jestli jim tím vzdávají hold, nebo se jim vysmívají, je však otázkou.

„Sociální sítě nás ovlivňují víc, než jsme sami ochotni si připustit. Scrollováním Instagramu jsem schopná trávit poměrně hodně času a to prostředí je mi nějakým zvrhlým způsobem příjemné. Vlastně by mi nevadilo stát se na chvíli tou Instagram Queen,“ uvedla Veronika Kratochvílová, která si poprvé vyzkoušela zpívat česky. „Občas mi zůstává rozum stát nad tím, kdo všechno se v tomhle prostředí prosazuje. V písni IQ jsem se tudíž zkusila naladit na jejich vlnu. Myslim, že by mi to šlo,“ doplňuje.

A právě reflexe současných fenoménů, je podle obou tvůrců to, co do své tvorby chtějí otisknout především.

„Pocitovky, vztahové zpovědi, zadumané monology, retrospektiva… to všechno je moc fajn a k hudbě rozhodně patří. Nás ale baví řešit aktuální věci. Jsme schopni hodiny v kuse dumat nad tím, jak běžný smrtelník může přežít mašinerii korporátu, kdy nahradí prodavačky v Tescu roboti a pošťáky droni.“

Za videoklipem k písni IQ stojí talentovaný režisér a kameraman Adam Kořínek, který jej stihl natočit i sestříhat v rekordním čase.

Sešli jsme se v roztockém atéliéru A23 Jana Žirovnického, a prakticky okamžitě začali točit. Díky tomu, že mezi námi vznikla chemie, a všichni jsme se napojili na atmosféru písně, nebylo moc co řešit,“ upřesnila Veronika.

Po dlouholeté spolupráci s Michalem Hrůzou nebo Miroslavem Žbirkou se Aleš Zenkl díky Trojkám osvobozuje i hudebně.

Vždy jsem si přál mát svůj vlastní projekt, ve kterém se budu moct realizovat autorsky i producentsky. Trvalo mi to trochu déle, než jsem si myslel, ale konečně nastal ten správný čas, a setkání s Veronikou bylo tím správným impulzem. Neskutečně mě baví s ní skládat písničky a těším se, až vyrazíme na turné, kde představíme naši tvorbu živě,“ řekl o Trojkách Aleš Zenkl.

Trojky neplánují vydání kompletní desky, ale budou vypouštět jednotlivé písně tak, jak jim půjdou od ruky. Až jich bude dostatek, vznikne z nich album.

Již v létě je čeká několik festivalů, ale na plnou sezónu se chystají až na podzim.

Zdroj: TS