Trojkoncert: Juraj Haruštiak a Banda, Hualén, Ado!

Spoločný trojkoncert spriaznených hudobných skupín jednej generácie. Tri tváre bratislavskej hudobnej scény sa diametrálne líšia žánrom a výrazom, no spája ich autorský prístup pri skladaní a záľuba v pesničkovej tvorbe.

One-man-band Ado chce vnášať pohodu a mier do myslí a duší všetkých ľudí. Jeho vystúpenie je živá performance, v ktorej vrství nástroje (gitara, ukulele, melodika, perkusné zvuky) a vytvára tak efekt viacčlenného hudobného zoskupenia. Pesničky charakterizuje fúzia medzi popovou skladbou a naturálnymi zvukmi. Medzi hlavné inšpirácie patrí surferská kultúra a domorodá hudba hawajských ostrovov.

Harustiak

Huálen je alternatívna show s nevšedným nástrojovým obsadením: bicie, basgitara, klavír, organ, violončelo, flauta, a spev. Kvalitná a vľmi pestrá hudba, vlastné skladby, trochu recesie a žánrovo niekde na pomedzí post-bigbítu a art-rocku.

ado

Hostiteľmi večera bude Juraj Haruštiak a Banda. Skupina sa hudobne pohybuje medzi rovnobežkami žánrov jazz, blues, funk, soul či gospel, no inšpirácia občas prichádza aj zo strany naturálnej africkej či rýdzo slovenskej hudobnej tradície. Haruštiak má „čierny hlas v bielom tele“. Pri počúvaní sa poslucháč prenesie cez pestrú škálu rôznych pocitov a zážitkov: od temných „zimomriavkových“ skladieb á la New Orleans s nepokojom podobným šialenstvu voodoo, cez jemnejšie soulové či jazzové harmónie až po rytmicky nekompromisný funk a blues „priamo od podlahy“.

TROJKONCERT: JURAJ HARUŠTIAK A BANDA / HUALÉN / ADO
Kde: Hlava 22, Music club, Bazová 9, Bratislava
Kedy: sobota 2.6.2012
Vstupné: 3.- €

Zdroj: Juraj Haruštiak
Publikoval: Redakcia GREGI.NET