Tristana so švédskym spevákom Matsom Levénom dostala do varu Banskú Bystricu aj Prešov!

Metalisti z kapely Tristana odštartovali festivalové leto! Na koncerte v Banskej Bystrici a v Prešove odpálila Tristana najväčšie pecky z albumu „Virtual Crime“ spolu so slávnym švédskym spevákom Matsom Levénom. Publikum dostali do varu najmä skladby „Fallen“ a „Killer“.

Svetová hviezda Mats Levén očaril fanúšikov nielen speváckym výkonom, ale aj slovenčinou. Okrem koncertovania pracuje Tristana s bývalým spevákom legendárnej metalovej kapely Therion na spoločnom singli. Hudobníci z Tristany mieria s albumom „Virtual Crime“ aj na najväčší medzinárodný rockový open-air festival v Českej republike – Masters of Rock!

epgfest (1) foto Rastislav Sisovsky

Slovenská metalová kapela Tristana spolu so švédskym spevákom Matsom Levénom dostala do varu publikum v Banskej Bystrici aj v Prešove. Na koncertoch, ktorým slovenskí metalisti odštartovali festivalové leto, predviedli najväčšie pecky. Publikum sa vybláznilo najmä pri skladbách z nového album „Virtual Crime“.

„Najväčší úspech mala pieseň „Fallen“. S Matsom sme si celkom zaujímavo podelili jednotlivé časti skladby. Je to jediná pieseň, kde aj ja spievam čistú linku. Všetko ostatné máme podelené – Mats čistý hlas a ja „screamo“. Naše hlasy sú podobné, Matsov je samozrejme o dosť vyspievanejší, ale v tých čistých pasážach máme podobnú techniku. Keď som bol teenager, tak som si nacvičoval jeho piesne a teraz je to trochu počuť. Čo ma veľmi teší. Na záver sme zahrali pieseň „Killer“. To je fakt zabiják. Skladba je tvrdá a rytmická a ani tentokrát nesklamala, publikum dostala do varu.“ teší sa Peter Wilsen, líder a spevák kapely Tristana.

epgfest (1) foto Robert Chromy

Svetová hviezda Mats Levén, s ktorým Tristana aktuálne koncertuje, očarila fanúšikov nielen speváckym výkonom, ale aj slovenčinou. Bývalý spevák legendárnej metalových kapiel Apocalyptica a Therion, Mats Levén, prišiel na Slovensko deň po koncerte s gitaristom legendárneho Ozzyho Osbourna.

Mats je skutočná star, známa po celom svete. Niektorí fanúšikovia boli prekvapení, keď sa po druhej piesni ozval po slovensky, pretože predtým s nimi rozprával po anglicky. Po koncerte sa mnohí pýtali, či to je fakt on, ten spevák, čo spieval v skupine Therion. Reakcie publika boli výborné, koncert bol vypredaný. Mats prišiel z Berlína, kde deň predtým vystupoval s Gus G.,  gitaristom Ozzyho Osbourna. Slovenskí fanúšikovia opäť nesklamali,“ vysvetlil Peter Wilsen.

epgfest (2) foto Robert Chromy

Hudobníci zo skupiny Tristana mieria s albumom „Virtual Crime“ aj na najväčší medzinárodný rockový open-air festival v Českej republike – Masters of Rock! Okrem koncertovania pracuje Tristana s Matsom Levénom na spoločnom singli.

„Rozbieha sa nám festivalová sezóna, čaká nás koncert na Masters Of Rock, na ktorý sa veľmi tešíme a následné koncerty v Leviciach a v Holíči. Ďalej sme sa dohodli s Matsom na spoločnom singli, kde sa bude Mats podieľať aj producentsky,“ uzavrel Peter Wilsen.

epgfest (5) foto Robert Chromy

Album slovenskej metalovej kapely Tristana „Virtual Crime“ vyšiel v zahraničnom vydavateľstve pod hlavičkou Bakerteam records. Nový počin zaujal nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Kapela Tristana dostala dokonca ponuku na turné v Čile. Skupina hrá aktuálne v zostave Peter Wilsen, spev, Dušan Homér, gitara, Ladislav Krabáč, basgitara a Roman „Elevo“ Laššo, bicie. Tristane sa v roku 2011 ako prvej slovenskej metalovej kapele podarilo vystúpiť na festivale Masters of Rock. V júni 2011 hosťovala Tristana na bratislavskom koncerte svetovej rockovej legendy Scorpions. O rok neskôr absolvovala slovenská kapela turné s pôvodnými členmi ďalšej legendy – skupiny Iron Maiden. Všetky informácie o kapele nájdete na www.tristana.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Rastislav Šišovský, Róbert Chromý