Tresor/Berlin Night v Subclube!

Berlínsku inštitúciu Tresor tvorí klub a vydavateľstvo a obidva spolu fungujú už od roku 1991, kedy značku založil Dimitri Hegemann. Tresor ako prvý pred 20-timi rokmi našiel odvahu predstaviť európskemu publiku dovtedy nových a úplne neznámych amerických producentov a DJs a tým začal spoluvytvárať nový smer klubovej kultúry: techno.

Svoje prvé veci na Tresore totiž vydali Jeff Mills, Robert Hood, Joey Beltram, Alan Oldham, neskôr pribudli Pacou, Surgeon, Cristian Vogel, Stewart Walker, Regis+Female, Neil Landstrumm, James Ruskin, ale aj naši Rumenige feat. Loktibrada a ich pamätné EP „Petržalka“ (Tresor204). https://www.discogs.com/label/Tresor

Pôvodný klub Tresor bôl otvorený v marci 1991 a kvôli predaju budovy bol nútene zatvorený v apríli 2005. Za ten čas si vybudoval pevné miesto na svetovej mape klubového techna a silné renomé nielen v Európe. Aj preto sa riebežne celý rok do tohto klubu zbiehajú turisti z celého sveta. Nový, väčší Tresor bol otvorený v máji 2007 v iných priestoroch a na novej adrese, ale s podobným konceptom. https://tresorberlin.com/

V piatok 18.mája sa v Subclube udeje Tresor Night. Na začiatok si pustíme úplne čerstvý dokument SubBerlin – The Story of Tresor, ktorý na CD a DVD vyšiel iba v týchto dňoch. Po filme je na programe hudba, konkrétne Sleeparchive LIVE a po ňom DJs: Toky & Loktibrada a Marcel Heese.

Sleeparchive je určite zaujímavý berlínsky techno producent, ktorý sa našiel v abstract-loopy-industrial-psycho kompozícii a jeho zatiaľ posledné EP „Ronan Point“ vyšlo nedávno práve na Tresore. Zoznam ľuďí, s ktorými Sleeparchive nejakým spôsobom spolupracoval je minimálne zaujímavý: Monolake, Richie Hawtin, Modeselektor, Byetone, Miss Kittin, Rhythm & Sound, Regis, atď.. Je známy aj pod nickom Skanfrom (low-fi electro). Na jeho polnočný koncert sa dosť tešíme!)

Marcel Heese je relatívne nová tvár, do rodiny Tresor patrí od roku 2007, aktuálne je rezidentný DJ v Tresore a má dobrý prehľad v rôznych zákutiach elektronickej tanečnej hudby. Medzi jeho favoritov patria značky a producenti ako Counterbalance/Dynamic Tension, Axis, Warp, Tresor, Red Planet, Sähkö, Transmat, Basic Channel/Maurizio, Downwards, Mojuba, Redshape, Bitstream, Robert Hood, Planetary Assault Systems, Blueprint, Jamal Moss/Hieroglyphic Being, G-Man, Drexciya, Counterpart, The 65D Mavericks, Deepchord, Theo Parrish, Sleeparchive, Ostgut Ton, Sandwell District, Ancient Methods, Forward Strategy Group, 2562, Shed a podobné. Toky a Loktibrada hrali v berlínskom Tresore 3 krát, a aj preto nemôžu na tejto akcii chýbať.

Subclub, piatok 18.mája, od 22:00, entry do polnoci 5€, potom 7€.
Táto akcia sa uskutoční aj vďaka podpore Goetheho Inštitútu v Bratislave, thx!

https://www.facebook.com/#!/events/117995325002509/
https://www.sleeparchive.de/
https://www.residentadvisor.net/dj/marcelheese
https://www.goethe.de/ins/sk/bra/skindex.htm
https://www.subclub.sk

Tresor

Zdroj: Subclub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET