Transmission – Digital Madness: Rozhovor Gareth Emery!

Transmission se nezadržitelnì blíží a s ní i druhá letošní návštìva Garetha Emeryho v České republice. Gareth před pár týdny zazářil jako jeden z headlinerù festivalu Pleasure Island, ale protože jeho základna fanouškù roste i u nás každým dnem, bude tento sympatický Brit patřit i k hvìzdám letošní podzimní halové události – Transmission. Garetha jsme i tentokrát velmi dùkladnì vyzpovídali a tady je výsledek:

Garethe, aktuálnì máš na trhu zbrusu novou kompilaci s názvem “The Sound Of Garuda: Chapter 2“, na které najdeme i dva Tvoje nové singly. Co nám k ní řekneš?
Na tuhle desku jsem velmi pyšný. Byl to ale velmi složitý proces. Jsou na ní jen samé exkluzivní kousky, který byly napsány a natočeny na mé vyslovené přání a poptávku. Navíc všechny skladby budou k nalezení pouze na této kompilaci, aby šlo o naprostou exkluzivitu!

Takže ani nebylo tak složité vybírat skladby? Prostì jsi čekal, co dostaneš za materiál…
Přesnì. Nìkolika svým přátelùm DJùm a producentùm jsem řekl, že bych byl moc rád, kdyby pro moji novou kompilaci nìco složili. Zároveň jsem jim i dal volnou ruku, že mohou i trošku experimentovat. Když jsem pak jednotlivé skladby složil v set, byl jsem z výsledku naprosto nadšený. Celá kompilace má úžasnou a naprosto jedinečnou atmosféru…


Co je pro Tebe do diskografie zásadnìjší položkou. Autorské album nebo kompilace?
To se takhle asi nedá posuzovat. Snažím se maximálnì uspokojit všechny své fanoušky, kteří mì v práci velmi inspirují. Nìkteří mi třeba říkají, že moje kompilace z roku 2009 je tím nejlepším, co kdy slyšeli, jiní se zase dožadují co nejdříve vydání dalšího autorského alba. Myslím, že to zatím rozložuji spravedlivì, protože v současné dobì pilnì na nové desce pracuji.

Takže nezahálíš?
Nikdy, i když jsem na cestách, vìtšinu svého volného času vìnuji práci na nových skladbách.

Gareth Emery

Minulý rok si vydal autorské album “Northern Lights“, které letos dostalo i remixovou podobu. Jak jsi spokojený s tím, co DJští přátelé udìlali s Tvými skladbami?
Jsem maximálnì spokojen. Všichni odvedli naprosto úžasnou práci. Ty remixy jsou hodnì pestrý a každý z remixérù do nich dal část sebe. Asi bych ani nedokázal jmenovat nìjaký oblíbený kousek, všem ale patří mùj velký dík a obdiv.

Ještì jednou se musím vrátit k Tvé nedávné spolupráci s Britney Spears. Tvá a její produkce jsou od sebe kilometry vzdálené, jak k tomuto spojení vùbec došlo?
Prostì přišla nabídka ze strany managementu. Je mi jasný, že mnoho lidí se na Britney Spears dívá přes prsty, ale budeš se divit, tahle spolupráce pomohla hodnì nám obìma. Díky mì se fanoušci trance začali alespoň trochu jinak dívat na její produkci a mnoho fanouškù Britney si pro zmìnu poslechlo moje hity jako například “Sanctuary“. Následnì mi psali na facebooku nebo na Twitter a chválili moji hudbu. Tyhle vìci fakt potìší…

Když už zmiňuješ facebook, jak moc máš tyhle vymoženosti rád? A staráš se o svùj profil sám?
Hodnì příspìvkù vkládám sám, především pokud jde o nìjaké aktuality, jako posunutí vystoupení, zpoždìní mého letu, atd. Co se týče mé produkce, tak odkazy na singly, videoklipy či nové tituly vkládá management. Za tuhle možnost být v kontaktu s fanoušky po celém svìtì přes sociální síť jsem šťastný, velmi si vážím všech názorù, připomínek a podnìtù k mojí práci…

Nevnímáš tyhle vìci tak trochu jako nebezpečí, díky kterému lidi ztrácejí soukromí?
To určitì, človìk musí být v tìchto vìcech velmi opatrný, co všechno tam vkládá. Já se omezuji především na profesní příspìvky, ale i tady platí, že míň je nìkdy víc. Pamatuju si, že jsem třeba napsal nìco ve smyslu “Dneska je příšerná zima, už abych mìl to vystoupení za sebou“. Hned mi přišlo nìkolik komentářù, abych byl rád, že mohu hrát na tak úžasném festivalu, že jsem hodnì dobře placený, tak ať jim nervu tyhle moje názory, atd. Hodnì jsem se tehdy zamyslel a od té doby jsem opravdu hodnì opatrný, co například na facebook vložím.

Fanoušci jsou velmi vnímaví, viď?
Určitì, nic se nesmí přehánìt. Taky se snažím omezovat takovéto hecování, aby mi dali hlas v té či oné anketì. Myslím, že tohle mùže obraz DJù v očích svých fanouškù velmi rychle poškodit. Na druhou stranu je to zase příjemná cesta, jak svým fanouškùm rychle nìco vrátit za jejich podporu. Nejde jim jenom cpát “Kup si moje CD, přijď na mojí show, atd,“. Je velmi nutná a zároveň i logická zpìtná vazba typu “Díky Vám, tady máte zadarmo mùj nový singl nebo podepsaná CD, atd…“ Vše je třeba správnì vyvážit!


Když si vzpomenu na Tvoje první vystoupení v Čechách, byl jsi jedním z mnoha. Letos v srpnu jsi byl již headlinerem jednoho z pódií na Pleasure Island. V listopadu budeš součástí line-upu na Transmission. Uvìdomuješ si, co se všechno za ty poslední mìsíce odehrálo?
Možná stále úplnì ne. Jsem nadšený a velmi šťastný, jak to vše v současné dobì funguje. Je až k nevíře, kde všude jsem hrál a jak moc cestuju. Není ničím výjimečným, že za odpoledne a večer hraju na dvou či třech rùzných akcích ve třech rùzných zemích. Občas ani sám nevím, co mì následující dny čeká. Ale od toho mám svého managera (smích).

Máš radìji malé akce, kde lidi přijdou jen a pouze kvùli Tobì, nebo dáváš přednost velký festivalùm a halovkám?
Obojí má nìco do sebe a na každém zažíváš úplnì jiný pocit. V klubu nikdy nebudeš mít desetitisícové masy euforicky pařících, ale nikdy zase nedocílíš toho osobního kontaktu s fanoušky jako v malém klubu. Nemohu tedy nìco preferovat, obojí mi přináší své…


Jaká vystoupení považuješ pro letošní rok za ta nejdùležitìjší?
Určitì jich je hned nìkolik – Ultra Festival v Miami, Creamfields a samozřejmì, že se strašnì tìším na Transmission (velký úsmìv a mrknutí oka).

To mi taky. Máš na závìr nìjaký vzkaz pro fandy v Čechách a na Slovensku?
I když to zní možná neoriginálnì, strašnì jim chci podìkovat za jejich podporu, velmi si jí vážím a moc se tìším na další návštìvu Čech a na Transmission, kde to pořádnì roztočíme…

Transmission

Zdroj: Jaromír Koc / United Music
Publikoval: Redakcia GREGI.NET