Transmission – Digital Madness: British Dance Music Group, Above & Beyond!

Britská hudební formace Above & Beyond, která vznikla v roce 2000 a jež se skrývá pod jmény Jono Grant, Tony McGuinness a Paavo Siljamäki, vystoupí již podruhé na osmém pokračování noci Transmission, která se uskuteční v sobotu 19. listopadu 2011 v pražské O2 arenì.

Toto populární trio patří mezi současnou špičku na elektronické taneční scénì, díky své nadčasové produkci s renomovanými zpìváky, plné upliftingového trancu. Above & Beyond vlastní také renomovaný label Anjunabeats, který vydává produkci zamìřenou na trance a progressive. Kromì jiného mají také vlastní radiovou show, Trance Around The World. Jejich skladby jsou bìžnì hrány dalšími svìtovými DJs po celém svìtì jakými jsou Armin van Buuren, Gareth Emery, Ferry Corsten, ATB, či Kyau & Albert. V současné dobì se drží na páté příčce v anketì Top 100 DJ Poll časopisu DJ Mag.

Jono Grand a Paavo Siljamäki se setkali na Universitì ve Westminsteru, kde oba studovali obor komerční hudby. Objevili v sobì společný zájem o elektronickou hudbu a rozhodli se, že spolu budou vzájemnì spolupracovat a skládat hudbu. V roce 1999 založili label Anjunabeats, na kterém vydali první skladbu „Volume One“. Tato skladba okamžitì upoutala pozornost a dostalo se jí podpory od takových jmen jako Pete Tong, Paul Oakenfold, Judge Jules a Paul van Dyk. Tento úspìch následovali s dalšími skladbami pod pseudonymy „Free State“ a „Dirt Devils. Dalším úspìšným počinem byl remix „Chakra – Home“, který Pete Tong začal hrát na své show na BBC Radio 1. Skladba se tak stala číslem jedna v britských hitparádách.

Above & Beyond vydali své první album „Tri-State“ spolu se singlem „Alone Tonight“ v březnu 2006 ve spolupráci s Zoë Johnston, Richard Bedford a Andy Moor. V červenci 2008 vydali další album „Sirens of the Sea“ pod artistickým jménem OceanLab, který je jedním z jejich vedlejších projektù. V červenci 2009 následovalo album „Sirens of the Sea Remixed“, které se skládalo z remixù pùvodního alba „Sirens of the Sea“. V roce 2011 vychází jejich další album „Group Therapy“. První singl z tohoto alba, „Sun & Moon“, který vyšel do svìta v březnu 2011, se okamžitì vyšplhal na přední příčky všech svìtových hitparád, stejnì jako následující skladba „Thing Called Love“.

Transmission

Zdroj: United Music
Publikoval: Redakcia GREGI.NET