TRANCEFUSION Power of Elements: Videoreport!

19. 04. 2014 sa v pražskom Průmyslovom paláci konala ďalšia edícia halovej party Trancefusion, organizovaná agentúrou BTL, ktorá sa za posledné 3 roky svojej existencie stala dominantnou agentúrou na českom trhu v oblasti trancových akcií.

Dovolím si tvrdiť, že Trancefusion tento rok prekonala všetky jej predošlé edície po všetkých stránkach, no najmä samotným line-upom, ktorý by sme si mohli kľudne prirovnať k holandskému A State Of Trance 650.

Akcia obsahovala 3 stage, kde na hlavnom vystúpili Ferry Corsten, Aly & Fila b2b John O’Callaghan, BT, Solarstone, spevák v LIVE prevedení Christian Burns, Andrew Rayel, Sean Tyas, John Askew, Beat Service, Ferry Tayle b2b Manuel Le Saux, Darren Porter a ReOrder b2b Thomas Coastline. Druhý stage nazvaný Johan Gielen and friends stage priniesol mená ako Cor Fijneman, Virtual Vault, Three Drives a samotného Johana Gielena v exkluzívnom 3 hodinovom sete. Tretím doplnkovým stagom bol New talent stage, na ktorom vystúpili víťazi z European DJ contest a boli nimi českí a slovenskí DJi Rossignol, Unbeat & Zolike, Vikinz, K1aptcha, Boxi, Priest, poľský Aquatic Simon a špeciálnym hosťom bol Steve Sanders.

Hneď úvodom boli výborne zvládnuté šatne, kde premiérovo nechýbali aj tzv. locker boxy. O unikátnu svetelnú a laser show sa opäť postaralo slovenské Ministry a vedzte, že bolo skutočne na čo pozerať. Na obrích LED stenách bežali veľmi vkusne zvolené projekcie k tématike Power Of Elements, čiže prispôsobené k základným 4 elementom ako sú oheň, voda, vzduch, zem. Rovnako tu odznela hymna terajšej Trancefusion z produkcie Andrew Rayela nazvaná Power of Elements. Celá show bola doplnená o skutočne profesionálne živé vystúpenie speváka Christiana Burnsa, ktorý za večer vystúpil 2x a odspieval hitovky ako In The Dark od Tiesta, Frozen Heart od Marca V, We Are Tonight od Paul Van Dyka, Enjoy The Silence od Depeche Mode či The Light Between Us od Armin Van Buurena.

Celý zážitok umocnili vystúpenia ďalších performerov v podobe nie len tanečných, ale aj nástrojových akými boli napr. bubeníci. Tí napr. vystúpili v rámci intra pred setom Sean Tyasa a celú akciu veľmi inovatívne oživili. Nechýbali GoGo tanečnice vo fantastických kostýmoch a taktiež tanečníci, ktorý s LED svetlami vytvárali rôzne tanečné kreácie. Show bola doplnená o ďalšie dychberúce efekty ako napr. chladiace CO2 delá či konfety a občas počas noci niekto z DJov vybehol aj s tzv. “bazookou” v ruke, ktorou tiež publikum raz za čas vydymil, resp. vychladil. Show tohto druhu si vychutnali počas ich setu aj Ferry Tayle s Manuelom Le Saux.

Celkovo počas celého večera bolo neustále na čo pozerať a priznám sa, že sám som nevedel, na ktorý stage sa skôr presunúť. Počas noci odznievali absolútne všade neskutočne nadupané sety a ako by toho nebolo málo, nechýbala aj tzv. Relax room, kde si bolo možné zahrať napr. stolný futbal, či v kľude sa zrelaxovať. Na stagi Johana Gielena bol osadený luxusný sound system od Funktion One a sety, ktoré tu odznievali počas celej noci by som euforicky nazval “Out of this world”. Cor Fijneman striedal staré klasiky s aktuálnymi energickými trackmi a tak som si tu pripomenul staré dobré Trance Energy, kde Fijnemanove vystúpenia taktiež nikdy nemali chybu. Celý večer priebežne s mikrofónom moderoval priamo Johan Gielen, ktorý to s ľuďmi jednoducho strašne dobre vie a publikum tak priebežne burcoval, takže to na parkete neustále vrelo. Takisto set od Gielena nemal chybu a veľmi pripomínal atmosféru starých Trance Energy, kedy v pravidelných intervaloch mával celý parket rukami nad hlavou. Väčšina trackov v Johanovom sete bola zložená zo starších trancových bomb a tak nečudo, že kto na tento stage vošiel, už jednoducho nechcel odísť ani pri pomyslení na to, že mu uchádza výborná vizuálna show na mainstage. Podobný problém som mal aj ja, no nakoniec som sa predsa len odhodlal presunúť späť na mainstage, keďže Johana som v minulosti zažil už skutočne veľakrát a opäť si ho zopakujem aj na jesennej Trancefusion: The Legends, kde vystúpi pod jeho starým old school projektom Airscape spolu s Virtual Vaultom.

Počas večera som si na New talent stage nenechal ujsť veľmi zábavné vystúpenie slovenských Unbeat & Zolike, ktorí naložili skutočne super energický set a prišlo ich podporiť pomerne slušné slovenské i české zastúpenie fanúšikov. Na hlavnom stagi sa počnúc setom Aly & Fila b2b JOC naštartovalo rýchlejšie tempo, ktoré napokon Sean Tyas, no hlavne John Askew ešte umocnili krutými tech-trancovými peckami. Myslel som, že následne k záveru Ferry Tayle s Manuel Le Sauxom tempo spomalia, no mýlil som sa a opak bol pravdou. Udržali tempo v štýle John Askewa, akurát svoj set okorenili o rôzne uplifting tracky, takže to vo finále vyzeralo, že sa energický uplifting striedal s tech-trancom a finálny dojem bol skutočne špičkový. Osobne mi ich set sadol veľmi dobre. Darren Porter ku koncu rovnako nesklamal, to bol však už moment, kedy som pomaly dvíhal kotvy domov a tak nedokážem jeho set úplne objektívne zhodnotiť. Celkovo bola táto Trancefusion nabombovaná po všetkých stránkach, no podstatné sú samotné sety a tie boli jednoducho neskutočné. Počas večera si tak museli prísť na svoje nadšenci všetkých odnoží trancu, pretože skutočne odznelo úplne všetko.

Po technickej stránke sa našlo zopár drobných nedostatkov, ako napr. intrá, ktoré zlyhali, resp. boli pustené ešte počas setu učinkujúcich, ale takéto veci sa jednoducho stať môžu, keďže išlo o zlyhanie ľudského faktoru. To však nemení nič na fakte, že táto Trancefusion bola bez váhania tým najlepším 13 hodinovým hudobným maratónom a bez pochýb po všetkých stránkach tou najlepšou Trancefusion doposiaľ. Záverom patrí skutočne veľká vďaka BTL Agency za to, že pre nás niečo takéto zorganizovala a už teraz sa silno teším na najväčšiu jesennú old schoolovú udalosť Trancefusion: The Legends. Vidíme sa!

Výber videí:

Kompletný zoznam videí: https://www.youtube.com/playlist?list=PLdG_aHFfYWj_n2SGbxkYTiB9UqjZbGXBW&app=desktop

Napísal: Ivo Ninja
Video: Ivo Ninja