Trance Deparment: On The Way To Transmission – Videoreport

V piatok 29. 11. 2013 sa v pražskom klube Mecca konala party fungujúca na mesačnej pravidelnosti – Trance Department. Tentokrát išlo o pre-party k Transmission, ktorá sa konala nasledujúci deň v O2 Arene. To bol aj dôvod, prečo podtitul k tejto kvázi warm-up party niesol názov „On The Way To Transmission“.

Naviac promotér United Music ponúkol milý bonus vlastníkom Transmission vstupeniek a to konkrétne vstup zdarma na Trance Department v čase do 23:30 hod. Pred klub som dorazil niečo pred 23. hodinou a musím povedať, že až takýto nátresk som neočakával. Pred vchodom stál dlhý zástup ľudí, z ktorých snáď polovicu tvorili rôzni cudzinci, ktorí si zjavne spravili víkend v Prahe za účelom Transmission. Takmer po pol hodine poctivého odstátia si v rade som sa dostal do klubu, ktorý bol už o tomto čase viacmenej úplne plný.

Vystúpili tu rezidenti Trance Department, ktorými boli českí DJi Thomas Coastline a N-Rico, ktorí si neskôr zahrali aj spoločný back2back set, ktorý sa niesol v Transmission duchu. V tomto sete logicky odzneli všetky známe Transmission anthems a iné chuťovky, ktoré na predošlých edíciach zahrali zahraniční umelci a tak si bolo možné v dobrom zaspomínať na najväčšie hudobné „highlights“ bývalých Transmission eventov. Po nich vystúpil prvý zahraničný hosť, ruský DJ Eximinds, ktorého som osobne naživo videl po prvýkrát a svojim setom ma veľmi milo prekvapil. Celkovo musím zhodnotiť, že celá noc sa niesla v duchu špičkového trancu bez sprievodných tzv. „vŕzganíc“, ktoré dnes mnohí DJi obľubujú hrávať, takže dominoval uplifting trance obohatený o vocal trance a ku koncu nechýbal aj tech-trance a trochu psy-trance. :-) Headlinerom večera bol The Thrillseekers z Anglicka, ktorý to v klube maximálne rozbehol a počas svojho setu prepotil snáď celý uterák, do ktorého sa priebežne utieral. Naozaj to Steve Helstrip alias Thrillseekers dokonale prežíval spolu s publikom a ku koncu setu pritvrdil až smerom k 140 BPM, takže aj nadšenci rýchlejšieho trancu si prišli na svoje.

Atmosféra v klube bola absolútne dychberúca, nechýbali konfety, cryogenické delá a tiež Thrillseekersova chuťovka na záver v podobe jeho tracku z roku 1999 – Synaesthesia, ktorou kedysi Steve viacmenej odštartoval svoju producentsko-DJsku kariéru.  Záver noci ukončil domáci N-Rico tvrdším trancom s prvkami psy-trancu. Z klubu som o 6 ráno odchádzal perfektne vytancovaný a osobne musím za seba povedať (i keď nerád), že som sa hudobne zabavil nepomerne viac ako nasledujúci deň na Transmission. Trance Department sa naozaj celý večer niesla v duchu poctivého a nefalšovaného trancu, takže nikto nemohol ostať sklamaný. Napokon, sami môžete zhodnotiť v nasledujúcich videách.

Výber videí:

Celý playlist videí: https://www.youtube.com/playlist?list=PLdG_aHFfYWj9gEaDQ9KCFu_kLHSOl-mLC

Napísal: Ivo Ninja
Video: Ivo Ninja