Toy Boy: „Slovenské Avicii“ je tu!

Toy Boy má rád hudobné výzvy. Spolu s Randym to v Mafii Corner ukázal pri Zuzulienke, singli Neslop s Rytmausom, aj v skladbe s Terezou Kerndlovou Byť či nebyť. Slovenský producent žijúci v Londýne prichádza so sólovou novinkou Stratení a na pomery našej domácej scény opäť prekvapil.

Posledné mesiace patria v playlistoch a hitparádach rádií novej vlne kombinujúcej country s electro dance na čele s Aviciim, Keshou, či Pitbulom. Tento trend sa vďaka Toy Boyovi dostal aj na Slovensko. Singel Stratení ležal v šuplíku už dlhšiu dobu a keďže nikto nemal odvahu vstúpiť v našich zemepisných šírkach do týchto vôd, rozhodol sa ísť s kožou na trh sám. „Povedal som si, prečo neskúsiť niečo podobné na Slovensku a v Česku. Chcel som niečo, čomu budú ľudia rozumieť textovo a blízke im to bude aj štýlovo, lebo sú na tento zvuk zo sveta zvyknutí. Možno je to zase risk, ale keď ma napadlo vzkriesiť 80-ročnú Zuzulienku od Františka Krištofa Veselého, tiež na mňa všetci pozerali, či som to prehnal s trávou a nakoniec to ľudí chytilo,“ vysvetľoval Toy Boy.

ToyBoy_PressPhoto001

O Toy Boyovi je známe, že si dáva precízne záležať na tom, aby držal krok so svetovým zvukom. V texte však zvolil rodnú slovenčinu a svojou poetikou pravdepodobne mnohých zaskočí. Ako dodal, nerieši, či recenzie budú pozitívne alebo negatívne, zaujíma ho iba to, aby sa mu podarilo u ľudí vyvolať akékoľvek reakcie. „Country tu je 200 rokov a bude tu ešte 2 000 rokov po nás. Sám rád, že celosvetovo sa práve s týmto štýlom pracuje tak inovatívne, pretože má čo ponúknuť a celkovo tanečnú scénu oživil. Mám rád tieto kombinácie, ktoré sú iné a nedržia sa šablóny, tak ako sme to urobili so Zuzulienkou,“ dodal Toy Boy.

Na scénu vstúpil Toy Boy ako súčasť Mafie Corner. Jeho sólový projekt v žiadnom prípade koniec úspešného producentského dua neznamená. Práve naopak, s Randym pripravujú viacero nových vecí, vrátane poriadneho prekvapenia. „Na každom z nových songov sme spolupracovali so skvelými spevákmi a môžem sľúbiť, že všetky skladby budú z iného konca. Keďže v lete oslavuje Mafia Corner prvý rok, pripravili sme aj jeden špeciálny bonus. Pod značkou Mafie toho teda vyjde viac ako dosť, preto som si povedal, že vyskúšam niečo na vlastnú päsť. Mám rád nové výzvy a hlavne tvrdím, že hudbu netreba skrývať v šuplíku, ale mali by sme ju púšťať medzi ľudí,“ pripomenul Toy Boy.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.