TOPFEST odštartoval – bodkou za prvým dňom bola skvelá show Lordov na požičaných nástrojoch!

Za krásneho slnečného počasia v piatok presne na obed odštartoval už 9.ročník festivalu TOPFEST, ktorý sa presťahoval od Nového Mesta nad Váhom na Letisko Piešťany. Prvé tisíce návštevníkov už spoznali novučičký areál, v sobotu si budú môcť vychutnať koncerty Braňa Mojseja, Zuzany Smatanovej, IMT Smile, Nightwish, Kabát, ale aj Martina Solveiga, či Simona Pattersona v tanečnom stane Top Trance. Najväčší úspech prvého dňa však zožali, tí, ktorí ešte 24hodín predtým netušili, že budú na Topfeste tento rok koncertovať…

Veľké a priestranné parkovacie plochy, stanové mestečko s dostatkom priestoru pre všetkých a vlastný „Topfest vláčik“ kyvadlovo fungujúci zadarmo pre všetkých návštevníkov – aj takto vyzerá nový areál TOPFESTu na piešťanskom letisku, kde okrem skvelej muziky je prichystané aj množstvo atrakcií, v tzv. Fun zóne a dokonca nechýbajú ani originálne adrenalínové kolotoče…Pre všetkých, ktorým by bolo na Topfeste veľmi horúco je tu dokonca originálne snežné delo zaručujúce dokonale príjemné osvieženie.

Samotné hudobné dianie na všetkých štyroch pódiách prebehlo v prvý deň takmer podľa plánu, ten sa musel korigovať až s príchodom „náhradníkov“ za Godsmack – fínskej skupiny Lordi.

Po tom, čo sa expresne rýchlo dostavili z rôznych kútov Európy, prišla totiž pre organizátorov ďalšia zlá správa: Ich batožina nestihla let, takže sa muselo čakať na ďalší a tak bolo potrebné zmeniť opäť program…To však ešte nikto netušil, že nie naposledy… Organizátor Dušan Drobný: „Masky „Lordov“ v siedmich kufroch síce stihli doraziť do Piešťan aspoň o polnoci, ale ich nástroje uložené v ďalších piatich už nie a ich prílet z Frankfurtu nad Mohanom do Viedne bol ohlásený až na sobotu dopoludnie…A tak sme museli v noci zháňať pre nich hudobné nástroje. Chcem im ešte raz aspoň takto na diaľku poďakovať, že to napriek tomu nevzdali a odohrali skvelú show na záver prvého dňa…“.

Samotné dianie okomentoval aj priamo z pódia spevák skupiny Tomi Petteri Putaansuu: “Chcem Vám niečo povedať…Včera na obed sme ešte netušili, že tu budeme dnes s Vami. Vieme, že sme náhradníkmi Godsmack a želáme skoré uzdravenie, chcem len dodať, že napriek tomu, že všetko naše čo tu máme je len toto oblečenie – budeme sa zabávať!” A svoj sľub do bodky splnili všetkým, ktorí vydržali na nich čakať do neskorej noci. Fínskym akcentom sa často ozývalo “Ako sa máte” a “Ďakujeme Topfest” a chýbať nemohla ani povestná pyro show.

Skvelé vystúpenia skupín Vidiek, Polemic, Divokej Bill, Ill Ňino, Konflikt, či Ine Kafe dnes doplnia nemenej známe mená. Už na pravé poludnie si Topfest stage vyskúša Braňo Mojsej so svojou skupinou, po prvýkrát vystúpi na tomto festivale Zuzana Smatanová a fanúšikovia sa môžu tešiť aj na IMT Smile, skvelú show headlinerov Topfestu – skupiny Nightwish, ale aj tradičný ohňostroj na záver koncertu skupiny Kabát.

V tanečnom stane dnes kultový sarajevský rodák Dj Arnej, francúzsky showman Martin Solveig s megahitom „Hellou“, ale aj írsky rodák z Belfastu Simon Patterson…

Vstupenky v cene od 25,-EUR v predaji už iba priamo na mieste konania festivalu.
Kompletný program nájdete na www.topfest.sk

Zdroj: Agengúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET