Topfest 2012: Domácim headlinerom bude Inekafe!

9.ročník hudobného festivalu TOPFEST pri Novom Meste nad Váhom už pred časom zverejnil mená prvých účinkujúcich, medzi ktorými nechýbajú SLOBODNÁ EURÓPA, IMT SMILE, KONFLIKT, ANETA LANGEROVÁ, či premiérovo aj ZUZANA SMATANOVÁ.

Najnovším prírastkom v zostave otváracieho festivalu leta 2012 sú české skupiny Škwor a Harlej, ale hlavne domáce IneKafe, ktoré sa na TOPFEST vracia po dvoch rokoch!

Práve najväčší rockový festival na Slovensku, pri Novom Meste nad Váhom bol jedným z troch koncertných comebackových miest skupiny Vratka Rohoňa v roku 2010. Organizátor Dušan Drobný: „Na našom festivale, sa snažíme fanúšikom ponúknuť akési rockové sviatky so skupinami, ktoré majú radi, alebo na ktoré sa dlho tešili…Iné Kafe spåňajú jedno aj druhé. Ich občasné koncertovanie sa dá považovať za malý sviatok, takže jednoznačne patria na pódium Topfestu a ja som veľmi rád, že tu budú aj budúci rok…“.

Skupina IneKafe stihla tento rok naozaj dosť…Najväčšie a najúspešnejšie turné v Čechách a na Slovensku, odchod gitaristu Waya, vydanie nového albumu „Právo na šťastie“ a jeho krst nad Vysokými Tatrami na palube do posledného miesta zaplneného lietadla Boeing 737 pilotovaného Vratkom počas hodinového letu BA – PP – BA… V sedemnástom roku existencie potešia Vratko, Forus a Dodo svojich fanúšikov na TOPFESTe, kam zavítajú aj české skupiny Škwor a Harlej.

Pražská nu-metalová skupina Škwor funguje síce len nejakých trinásť rokov, ale za ten čas už stihla nahrať 6 albumov a nespočetné množstvo koncertov a turné, okrem iných aj so skupinou Kabát. 10 albumov a už aj početné množstvo slovenských fanúšikov má na konte ďalší účastník budúcoročného TOPFESTu skupina Harlej prezentujúca bláznivý tzv. crazy-rock.

Tieto a mnoho ďalších skvelých mien ponúkne počas prvého prázdninového víkendu 29. a 30.júna 2012 festival pri Novom meste nad Váhom.

Organizátori sa rozhodli aj pre špeciálny vianočný darček: Predpredajná akcia ponúkajúca jednodňovú vstupenku za 25€ a celofestivalovú na oba dni za 40€ je predlžená až do 1.marca!

Najrýchlejšie informácie o hudobnom festivale TOPFEST nájdete aj v roku 2012 na oficiálnej stránke festivalu www.topfest.sk alebo sa pridajte medzi viac ako 11.500 fanúšikov na https://www.facebook.com/topfest.sk

Predpredaj vstupenie už dnes aj na www.Ticketportal.sk!

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET