Topfest 2011: Saxon s horúcou novinkou!

Britská hardrocková legenda Novej vlny britského hardrocku a jeden z headlinerov tohtoročného hudobného festivalu TOPFEST skupina SAXON vydala len pred pár dňami 3.júna svoj 19. štúdiový album „Call To Arms“. Fanúšikovia skupiny sa už nemôžu dočkať na ich koncert pri Novom Meste nad Váhom, kde premiérovo zaznie hneď niekoľko ich nových songov!

Nahrávka „Call To Arms“ bola realizovaná v britských štúdiách pod produkčným dohľadom Biffa Byforda a Tobyho Jepsona (Little Angels). K členom Saxon,  hrajúcim od roku 2005 v zostave – spev Biff Byford,  gitaristi Paul Quinn a Doug Scarratt, basák/klávesák Nibbs Carter a bubeník Nigel Glockler, sa v skladbe „When Doomsday Comes“ pripojil klávesový mág Don Airey, známy predovšetkým svojim účinkovaním v Rainbow, ELO, skupine Ozzyho Osbournea a Deep Purple.

Saxon

Biff Byford je s novým albumom veľmi spokojný  a prehlásil, že je to najlepší album Saxon za posledných dvadsať rokov. Údajne má byť vyznením najtemnejšou záležitosťou, akú kedy Saxon stvorili. Nahrávka je veľmi metalová s moderným zvukom. K nahrávaniu jedinej nostalgickejšie znejúcej skladby „Back In ’79“ kapela pozvala do štúdia 79 fanúšikov, ktorí svojim spevom dotvorili atmosféru skladby, skomponovanej ako poctu klasickému albumu Saxon „Denim & Leather“.

Ďalšie kompozície „When Doomsday Comes“ a „No Rest For The Wicked“ boli napísané k novému sci-fi thrilleru Hybrid Theory o skupine britských vojakov, ktorí sa v boji na život a na smrť stretnú s nepriateľom, ktorý vo všetkých smeroch prekračuje ich najhoršie nočné sny.

Podľa najnovších správ sa Saxon v budúcnosti spojí s Poľskou filharmóniou, s ktorou chcú nahrať orchestrálnu verziu niektorých hitov. Spoločný koncert, chystaný na budúci rok vo Varšave, bude zaznamenaný pre vydanie na DVD.

Kritika ich najnovší albumový počin vynáša do nebies – či je to naozaj pravda sa môžu fanúšikovia presvedčiť už čoskoro. Skupina SAXON vystúpi hneď v prvý večer festivalu TOPFEST pri Novom Meste nad Váhom 1.júla!

 
SAXON – Call To Arms
1.    „Hammer of the Gods“  

2.    „Back In ’79“  

3.    „Surviving Against The Odds“

4.    „Mists of Avalon“  

5.    „Call To Arms“  

6.    „Chasing the Bullet“  

7.    „Afterburner“  

8.    „When Doomsday Comes“

9.    „No Rest for the Wicked“  

10. „Ballad of the Working Man“  

11. „Call To Arms“ (Orchestral version)

TOPFEST 2011 pri Novom Meste nad Váhom stále s fantastickou predpredajovou cenou vstupeniek 18€ na jeden deň, celofestivalovú na oba dni dostanete online alebo na predajných miestach sietí Ticket-Art, Ticketstream a Ticketportal za 25€ !

ZOSTAVA TOPFEST 2011: SUM 41 (CA), SAXON (UK), THE LOCOS (ES), ATB (DE), CHICANE (UK), ABOVE & BEYOND (UK), TOMCRAFT (DE), FILO & PERI (USA), STONEFACE & TERMINAL (DE), KORPIKLAANI (FIN), KABÁT (CZ), IMT SMILE, XINDL X (CZ), CHINASKI (CZ), DESMOD, NO NAME, WANASTOWI VJECY (CZ), KATKA KNECHTOVÁ, TUBLATANKA, HORKÝŽE SLÍŽE, POLEMIC, ČECHOMOR (CZ), ARZÉN, ALKEHOL (CZ), AC/DC REVIVAL, HEĽENINE OČI, BANK OF JOE, EDITOR, TRAKTOR, DOWNHILL, HECATE, PATOLOGY STENCH, DOGMA INC., RUST2DUST, BEER SOCIETY, MAD FREQUENCY, DARCHAIC, DOOMAS, DOGMEN (CZ), SKA2TONICS, SKA-PÉCS (H), HÉTKÖZNAPICSALÓDÁSOK (H), FUNNYFACES, NVU (CZ), S.K.O.N., ILEGALITY, SNOVONNE, STREET SPIRIT, ZOČI VOČI a ďalší.

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET