Tomáš Kočko & Orchester natočia nové CD live!

Tomáš Kočko & ORCHESTR připravují na konec listopadu vydání svého prvního živého alba. Záznam bude pořízen během speciálního vystoupení s cimbálovou muzikou Velká Morava, a to 21. října od 19:00 ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava.

Nápad na natočení koncertní verze skladeb zrál již delší čas, v tuto chvíli má skupina na svém kontě osm studiových počinů. Poslední deska s názvem „Cestou na jih“ byla oceněna soškou Anděla, stejně jako „Poplór“, vydaný v roce 2006.

Tomas_Kocko_foto_02

„Volání fanoušků po živém albu bylo důležitým motorem a spolupráce s cimbálovou muzikou dala tomuto plánu definitivní impuls. Naše muzika obohacená o řízný cimbál, divoké smyčce a slovácké vokály dostává nový rozměr a byla by škoda nezaznamenat ji právě v tomto tvaru,“ uvedl k realizaci Tomáš Kočko.

„Chystaná nahrávka bude mít jednoduchý název – ŽIVĚ. Jde o dvojsmysl, neboť CD bude zároveň věnováno Živě – staroslovanské bohyni, dárkyni životodárné síly a úrody, ochránkyni rodiny, manželství a dětí …,“ dodal Kočko. Novinka bude pokřtěna v předvánočním čase v rámci tradičního adventní turné, které bude zahrnovat cca 20 měst napříč Českou republikou.

Tomas_Kocko_foto_01

Vstupenky na koncert v ČRo Ostrava jsou v limitované sérii k zakoupení na jeho recepci (Dr. Šmerala 2), rezervace je možná na tel. 596203111.

https://kocko.cz/
https://www.facebook.com/events/342809402560047/
https://www.rozhlas.cz/ostrava

Zdroj: Kontra Production